Rood | Spanje | 5 L Box |
Over de wijn
Helder rood van kleur met een paarse kersen gloed. In de geur zijn het bramen en bosbessen die sterk naar voren komen. De smaak is soepel maar wel met een goede tannine structuur. Fruitige rode huiswijn uit Spanje.
Spijs & moment
Perfect te combineren met gegrild rood vlees, zoals een sappige steak of lamsvlees, waarbij de wijn de smaken van het vlees mooi aanvult. Ook heerlijk bij een rijke paella of een stevige ratatouille, waar de aardse smaken van de groenten de fruitigheid van de Tempranillo naar voren brengen. Een ideale keuze voor een gezellige avond met vrienden, geserveerd bij een kaasplank met ouderen kazen en noten.
Korte omschrijving
Product specificaties
Kleur | Rood |
Type | Stil |
Druivenras | Tempranillo |
Land | Spanje |
Streek | La Mancha |
Appellatie | Vino de Mesa |
Oogstjaar | N.v.t. |
Afsluiting | Other |
Smaaktype | Verkwikkend |
Inhoud | 5 |
Serveertemperatuur | 16 tot 18 graden |
Alcohol percentage | 12.5 |
Jesús del Perdón
Coöperatie Jésus del Perdón is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.
De coöperatie Jésus del Perdón in Manzanares (175 km ten zuiden van Madrid) werd in 1954 opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander cooperaties in de regio, dat resulteerde in één grote cooperatie met 700 wijnbouwers met een totale productie van 25 miljoen kilo druiven. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. Men beschikt over 3600 hectare wijngaard, waarop naast voornamelijk Airen ook Macabeo, Chardonnay en Cencibel worden verbouwd maar ook Tempranillo, Merlot en Syrah. De druiven voor de wijnen van Jesus del Perdon groeien in La Mancha, een historische regio in Spanje. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kan er kwalitatief goede biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.