Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Sancerre Pascal jolivet blanc 2019

Een klasse wijn uit de Loirestreek, deze Sancerre van Pascal Jolivet. Vol van smaak. Prijs per fles €  23,50  6fl. (Doos)  135,= incl. B.T.W.

Witte wijn – Droog – Frankrijk – Loire 75 cl – Alc. 12,5%

Pascal Jolivet Sancerre Blanc

Vol van smaak, verfijnd en mineralig met een goede droge afdronk.

Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Met zijn manier van wijn maken – de natuur zijn gang laten gaan- komt zijn vakmanschap goed tot zijn recht. Hij ziet het als zijn uitdaging met Sauvignon Blanc en zijn wijngaarden met specifieke terroirs uitmuntende wijnen te maken. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk

Wijnspijssuggestie

Uitmuntende combinatie met schelp en schaaldieren,visgerechten met milde sauzen en bij zachte geitenkazen met in het bijzonder Crottin Chavignol.

Ligging wijngaard

Wijngaarden 200 km. Ten zuiden van Parijs aan de linkeroever van de Loire rivier. Wijngaarden op 200-400 m. hoog gelegen in de heuvels. De Loire en de bossen rond de wijngaarden creëren een speciaal

Extra informatie

Pascal Jolivet groeide op als zoon van de keldermeester van Château de Tracy in Pouilly Fumé, het wijngebied gelegen tegenover Sancerre. Dat Pascal ook ook een wijnman werd was al vroeg duidelijk. Hij had de ambitie zelf zijn eigen weg te gaan. Met zijn opgedane kennis van wijnmaken wilde hij zijn eigen wijnmakerij stichten. In 1987 ontstond zo het huis Pascal Jolivet. Hij was zich ervan bewust dat de terroir van Sancerre de mooiste Sauvignon Blancs kunnen voortbrengen. In zijn wijngaarden zocht bij drie bodemsoorten die bepalend worden geacht bij het maken van top Sancerre. Hij vond de zeer kalkrijke bodem in Bué, klei- en kalkachtige ondergrond in het westen van de appellatie en ‘silex’ (vuursteen) en kalksteen in het oosten. Pascal Jolivet’s filosofie is uitsluitend goed gerijpte druiven te verwerken en bij de vinificatie de natuur zijn eigen weg te laten gaan. De natuurlijke gistcellen van de druiven doen het werk. Toevoegen van kunstmatige gistcultures is uit den bozen. De periode dat de suikers uit de druif vergist zijn, is hierdoor langer. Het is een keuze waarbij zuiverder wijnen ontstaan. De druiven van de drie verschillende terroirs worden individueel tot wijn gemaakt om zo hun specifieke karaktereigenschappen tot recht te laten komen. Tot slot worden de wijnen nog enkele maanden gelagerd waardoor zij mij geintegreerd raken. De fijne zuren zitten mooi verpakt in de wijn. Deze wijn heeft frisse citrus tonen en een volle stevige smaak met mineraliteit en een fijne droge afdronk.   

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: