Druivenras | Colorino, Sangiovese |
---|---|
Over het wijnhuis | De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso. |
Wijngaard en regio | Uit het productiegebied van Chianti, voornamelijk uit de omgeving van Rufina. Voor de Chianti Riserva worden alleen de beste druiven gebruikt. |
Vinificatie | De gisting tussen 25° C en 28° C met schilweking voor 25 dagen. Daarna rijpt de wijn verder op Frans eikenhout voor 14 maanden. |
Kleur | Robijnrood. |
Geur | Kersen, pruimen, bessen en een hint van laurier. |
Smaak | Volle, fruitige wijn met zachte tannines en wat peper in de afdronk. |
Serveren bij | Lekker bij allerlei gerechten uit de Italiaanse keuken, bijvoorbeeld bij lasagne of saltimbocca. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Awards | 1 zwart glaasje – Gambero Rosso over de 2015-vintage |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Chianti Riserva |
Jaartal | 2016 |
Alcoholpercentage | 13.5% |