EERSTE LEGALE ISLE OF RAASAY SINGLE MALT IN DE GESCHIEDENIS VAN SCHOTSE WHISKY
Geworteld in eeuwen van illegale distillatie, biedt het Hebridische eiland Raasay de ingrediënten voor de perfecte dram.
Onze kenmerkende Isle of Raasay Single Malt-expressie is licht geveinst in balans met rijke donkere fruitaroma’s. Een smaakprofiel geïnspireerd op wat oudere stijl rokerige Hebridean single malts.
Traditie combineren met hedendaags denken. Dat is de Raasay manier.
DE PERFECTE DRAM
Elke druppel spiritus wordt gedistilleerd, gerijpt en gebotteld op het eiland met behulp van water uit onze put, Tobar na Ba Bàine, ‘Well of the Pale Cow’. Het maximaliseren van de invloed van het eiland op onze geest en het ondersteunen van lokale banen.
Mineraalrijk Raasay-water en lange fermentaties tot 118 uur (5 dagen) ontwikkelen zoete bramenkenmerken in onze geest voordat het zelfs de eik van het vat raakt.
Ons zorgvuldig vervaardigde single malt recept combineert zes kenmerkende vaten – rijpende turf en ongepegeerde Isle of Raasay-spirit afzonderlijk in ex-Rye Whiskey, maagdelijk Chinkapin-eikenhout en Bordeaux-rode wijnvaten. De eerste van deze vatcombinatie in de Schotse whiskygeschiedenis.