De Piper-Heidsieck Brut is de trots van Piper-Heidsieck. Deze champagne bestaat groot en deels uit Pinot Noir, maar ook Pinot Meunier en Chardonney hebben een groot aandeel in deze uitgebalanceerde cuvée. De zachte smaak wordt gedomineerd door rijpe appel en peer en wordt onderbouwd door een nootachtige toon met hints van witte citrusvruchten en toast.
De Piper-Heidsieck Maison, het champagnehuis werd opgericht in 1785 door de heer Florens-Louis Heidsieck. Het is een van de 10 oudste champagnehuizen en heeft een verschillende tijdperken overleeft, oorlogen, overheden en slechte oogsten. Dit familie bedrijf laat zien een uitzonderlijk goed wijnhuis te hebben. Florens-Louis Heidsieck is de zoon van een protestante predikant en is geboren in Westfalen in 1749. Deze beste man werkte in Reims en daar heeft hij de liefde van zijn leven gevonden. In 1785 heeft hij het doek en Wine Traiding Company Heidsieck & Co opgericht. Het was zo een succes dat hij de wijn persoonlijk mocht presenteren en de koningin, Marie-Antionette. In 1828 is Florens-Louis Heidsieck overleden en is het champagnehuis overgenomen door zijn neef, Christian Heidsieck die samenwerkte met Henri-Guillaume Piper die een geweldig zakelijk inzicht had. Bij de dood van Christian Heidsieck in 1835 is zijn vrouw in samenwerking met Henri-Guillaume verder gegaan. Zij kregen een erg goede band samen en trouwde in 1835. Zo is de naam Piper-Heidsieck ontstaan.