Druivenras | Nero di Troia |
---|---|
Over het wijnhuis | Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle ‘jammy’ rode wijnen gemaakt van Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia. Hun beste wijn is gemaakt van 100% Primitivo en is vernoemd naar het jaar van oprichting: de 1954. |
Wijngaard en regio | De druiven worden begin oktober geplukt in de wijngaarden rond Cerignola. |
Vinificatie | Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles. |
Kleur | Diep robijnrood met paarse reflecties. |
Geur | Rijp, rood kersenfruit. Cacao en koffie. |
Smaak | Geconcentreerd. Zwoel, dik, rijp fruit. Prettige tannines. |
Serveren bij | Lekker bij een sappige hamburger met bacon en barbecuesaus. |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Wijnsoort | Rode wijn |
Wijnhuis | Paradiso |
Land | Italië |
Regio | Apulië |
Appellatie | IGP Puglia |
Jaartal | 2019 |
Alcoholpercentage | 15 |