Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Oude Jenever BY THE DUTCH 70 cl.

Prijs per fles € 27,95 incl. B.T.W.

OUDE JENEVER

Door de Nederlandse - Oude Jenever
Details:
  • Merknaam: door de Nederlanders
  • Product: oude genever
  • Alc .: 38% ABV
  • Formaat: 70cl en 75cl
  • Appellatie: AOC Old Genever
  • Herkomst: Nederland
  • Productiegebied: Schiedam
  • Geproduceerd / gedestilleerd door: Herman Jansen Distilleerderij

Smaak:
genuanceerde, pittige, licht moutige smaak met tonen van jeneverbes, anijs, bittere sinaasappel, kruidnagel, kaneel en komijn.

Kleur:
bleke, lichtgele kleur.

Neus:
complexe, kruidige, licht moutige aroma’s met een vleugje jeneverbes, anijs, citrusschil, kruidnagel, kaneel en oranje bloemen.

Grondstoffen:
gerstemout, maïs, rogge, jeneverbes en andere kruiden en specerijen zoals citroenschil, korianderzaad, steranijs, licorise en sinaasappelschil (botanicals).

Onderscheidingen / Recensies:

GOUD- medaille op de Los Angeles International Spirits Competition 2016

GOUD- medaille op de Global Gin Masters 2016

4.5 sterren – beoordeeld als “Uitstekend” door Simon Difford in the Difford’s Guide – mei 2016

Website medailles

HOE HET GEMAAKT WORDT -> handgemaakt

Onze “oude jenever” is gemaakt volgens een oud recept dat dateert uit 1942. De zachte, subtiele en moutige smaak komt van het gebruik van een hoog maltwine-gehalte, gemaakt van rogge, maïs en gemoute gerst, drievoudig gedestilleerd in koperen potstillevens. Deze maltwine – de basis van de jenever – wordt vervolgens toegediend en vermengd met zorgvuldig geselecteerde distillaten van jeneverbessen en plantaardige producten (hop, kruidnagel, anijs, zoethout, gember, citrus en vele anderen) en gebracht op 38% alcohol: een zorgvuldig gekozen percentage door de meester-distilleerder voor de perfecte balans tussen aroma en mondgevoel.

Distilleerproces:

  1. Het wassen van mout, maïs en rogge in een pot destilleren tot ± 13% in “Ruwnat”.
  2. Tweede distillatie in de Pot-nog steeds tot ± 38% in “Enkelnat”.
  3. Derde distillatie in de kolom nog steeds samen met jeneverbessen tot 48% in “Maltwine”
  4. Re-distilleren van een deel van de Maltwine met Botanicals.
  5. Opnieuw distilleren van een gedeelte van de Maltwine zonder plantaardige ingrediënten.
  6. Een deel van de Maltwine opnieuw destilleren met jeneverbessen.
  7. Alle vier componenten samenvoegen volgens een geheim deel / recept.

Aoc
In 2007 jenever werd een beschermde geest van Holland, betekenend heeft het het equivalent van een Franse benaming controlé d’origine (AOC). Het kan alleen worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten op de traditionele manier, en alleen in Nederland en een paar nabijgelegen gebieden.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: