Alcohol 12.5% – 75 cl – 2019
Diep rode wijn van de Montepulciano druif met in de neus zwarte kersen en bosbessen.
Een zachte droge rode wijn uit het midden van Italië. Het heeft een neus van een een beetje kruiden terwijl de smaak een zekere body heeft. Je proeft kersen en is mild in de afdronk. In de afdronk zacht met aangename, rijpe tannine.
Serveren 16 a 18 graden
Afkomst
De streek Abruzzo ligt in het oosten van Italië, ter hoogte van Rome. Hier ligt het hoogste deel van de Apennijnen, met bergtoppen van bijna 3000 meter. Deze landstreek heeft zijn eigen gewoontes en dialecten. De wijnen zijn afkomstig van wijngaarden vlakbij Verona. Deze wijngaarden behoren tot de allerbeste van de streek. De Adriatische zee is niet ver weg zodat er zo nu en dan een frisse wind door de wijngaard waait. Dit doet de groei van de druiven goed. Montepulciano is een intense blauwe druif. Deze Montepuciano D’Abruzzo Pasqua is een doc en moet dan minimaal 11.5% alcohol; hebben en een rijping van tenminste vijf maanden. Je krijgt waar voor je geld.
Wat kun je erbij eten
Om het toch een beetje Italiaans te houden is een pasta een goede combinatie maar een stuk rood vlees kan deze wijn ook aan. Ik heb al menig Montepulciano gedronken en dan meestal in de avond met een borrelhapje in een goede setting. Je zou het ook eens moeten proberen.
Aardigheidje
In Italië wordt er meer witte wijn gemaakt dan rode alhoewel dit niet veel scheelt. De verhouding is 55%voor wit en de overige percentage is voor de rode wijn dan wel rosé wijn