Loopuyt Dry Gin is in de zomer van 2013 begonnen met de ontwikkeling van een gin. De uitgangspunten waren vanaf het begin duidelijk: alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt voor de gin. De gin moet prima te mixen zijn met tonic, de gin moest zowel puur al in de mix fijne aroma’s bevatten.
De gin heeft een toegankelijke verrassende smaak met een complex mengsel van kruiden, bloemen, zaden, bessen, vruchten en vruchtenschillen. De gin heeft een prima balans tussen geur en smaak. De gin bevat veel jeneverbessen.
Loopuyt 1772 Virgin 0% is een alcoholvrije drank en wordt gemaakt van dezelfde 12 botanicals alswaar ook de Loopuyt Dry Gin van wordt gemaakt. Het droge in deze drank wordt mogelijk gemaakt door de toevoeging van kinabast in tinctuurvorm. Qua smaak worden de citrusvruchten vergezeld door een vleugje framboos en lichte kruiden. De afdronk is lang en wordt gevormd door nootmuskaat, koriander en kardemom.
Loopuyt Gin
De Loopuyt distilleerderij stamt uit 1772 en is onlangs weer tot leven gewekt, onder de naam P. Loopuyt & co. distillers. De gin distilleert zijn twaalf ‘botanicals’ – kruiden, zaden, bessen en schillen – los van elkaar en blend deze tot de gewenste balans in het aroma en de smaak is ontstaan. Waar de nieuwe Schiedamse gins op de markt zich duidelijk onderscheiden door 1 speciaal karakter uit te lichten (Sylvius – Anijs en zoethout, Nolet – Framboos en rozenblaadjes en Bobby’s – fruitig met oosterse kruiden en specerijen) doet Loopuyt dit niet op die manier. Anders zijn door niet uitgesproken anders te zijn.