Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Limoncello Fiorito 50 cl

Prijs per fles € 18,95 incl. B.T.W.

De World Spirits Award (WSA) is een prestigieuze award in de drankwereld. Een jury van experts selecteert de beste producten in meer dan 20 categorieën, waarbij in elke categorie een bronzen, zilveren en gouden medaille wordt uitgereikt. Fiorito Limoncello ontving een dubbele gouden medaille in de categorie 95-100 punten. De jury noemt Fiorito een ‘perfect voorbeeld van hoe een limoncello hoort te zijn, met de frisheid van versgeperst sap, een goede balans tussen suikergehalte en zuur en intense citroenaroma’s’.

Nederlandse roots

Lekker sprak Franco en Benno Fiorito in 2016 onder meer over het ontstaan van hun Nederlandse familiebedrijf in 2011. Franco Fiorito vertelt. Zijn opa, Francesco, is geboren en getogen in Taormina. De liefde voor de Hollandse oma van de broers, bracht hem naar Nederland. Tijdens een familiebezoek op Sicilië in 2007 proefden de broers de handgemaakte limoncello van hun bloedverwanten. Dat bracht een wow-effect teweeg. “Het is zacht in de mond en smaakt niet zo zoet als de limoncello’s die in die tijd op de Nederlandse markt verkrijgbaar waren. Je proeft écht citroenen.” In het begin was het allemaal niet zo serieus. De broers begonnen – terug in Nederland – voor de lol met het stoken van meegebrachte biologische, Siciliaanse citroenen. De limoncello die zij produceerden viel in de smaak en het bleek niet alleen een populair cadeau voor feesten en verjaardagen. De hobby liep al snel uit de hand. Toen de uitbaters van het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam de limoncello proefden, reageerden ze enthousiast en plaatsten ze meteen een bestelling van enkele dozen. Dat was voor de broers het startsein om op zoek te gaan naar een productielocatie en een distributiekanaal. Er was een markt voor hun drank.

Limoncello van Fiorito

Wat de limoncello van de broers Fiorito zo bijzonder maakt? Veel limoncellomakers gebruiken machines om de citroenen te schillen, daardoor komt het witte velletje – dat tussen de schil en de vrucht zit – in de limoncello terecht. Dat maakt de smaak bitter. Ze moeten daarom meer suiker toevoegen om dat te compenseren.” Bij de Fiorito-limoncello schillen ze met de hand. Daardoor kunnen ze de citroenen dunner schillen en bevat het eindproduct 30 procent minder suiker dan andere soortgenoten.

 

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook:

Online Gambling Real Money: Benefits Online gambling real money has many advantages, however, there are also risks. Before you decide to deposit and begin playing,

Meer Informatie »

Kingfun Help!

Sustainability is a driving force in varied industries, together with workplace furnishings design. Many corporations are choosing eco-friendly and sustainable office desks made from recycled

Meer Informatie »