Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Lenotti Rosso Passo – 2020

prijs per fles € 7,99 incl. B.T.W.

Meer informatie over de wijn

De rode wijn Rosso Passo Veneto van Cantine Lenotti is heerlijk sappig en fruitig. De wijn is lekker complex van smaak en heeft een goede structuur. De prijs is lager dan je zou verwachten voor zo’n kwaliteitswijn. De Lenotti Rosso Passo heeft aangename aroma’s van rood en donker fruit: zwarte kersen, aardbei en rode kersen. Maar hij heeft ook wat meer aardse en kruidige geuren: nat gras, ijzer en chocolade. Het woord Passo slaat op de methode Appassimento waarmee de wijn is gemaakt.  Deze zeer oude methode van wijn maken is eigenlijk per ongeluk ontstaan doordat een wijnmaker een fout maakte bij de productie  van zijn zoet bedoelde wijn. De wijn was opnieuw gaan gisten waardoor er een droge wijn in plaats van een zoete ontstond. Dit foutje bleek enorm smakelijk en rijk te zijn.  Hier worden de druiven, die groeien in de wijngaarden aan de oostelijke kant van het Garda meer, ook eerst ingedroogd en dan pas geperst. Het sap is daardoor meer geconcentreerd en rijp. Dat levert een prachtige rijpe en lange afdronk op. Drink ‘m bij antipasti (salami!), rood vlees, zachte kazen en gegrilde visgerechten. Veel wijn voor weinig geld

Cantine Lenotti sinds 1906

Cantine Lenotti gaat terug in de geschiedenis tot 1906. Ze waren toen al bekend om hun lichtvoetige  rode wijn: Bardolino classico. Vanaf 1968 is Lenotti haar assortiment flink gaan uitbreiden, zelf gaan bottelen en gaan investeren in kwaliteitsverbetering en groei van de productie. Cantine Lenotti is bezig om haar heel bedrijfshouding zo duurzaam mogelijk te maken. Biologische wijngaarden, zuinig watermanagement, neutraal energie met heel veel zonnepanelen etc etc . Een bedrijf dat helemaal klaar is voor de toekomst. Lenotti heeft een goede reputatie bij wijnliefhebbers. Smaakvolle wijnen van hoge kwaliteit die bovendien ook betaalbaar zijn. Ook staat Lenotti bekend om de minimale toevoeging van sulfiet in de wijn!

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: