Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Sherry La Guita Manzanilla 75cl

Perfecte droge sherry, je proeft bijna de oceaan! per fles 75 cl € 9,95 incl. B.T.W.

La Guita is bijzonder delicaat en teer. De kleur is helder goudgeel en in de neus vindt men elegante aroma’s van appels en vijgen. De smaak is droog en licht bitter en de afdronk lang, zacht en intens. De wijn is een fantastisch als aperitief, maar smaakt excellent bij tapas, ham, schaaldieren en diverse kazen en visgerechten. Gekoeld op zijn best !!

Review

Perfecte droge sherry, je proeft bijna de oceaan! We drinken hem graag bij een goede Hollandse zoute haring. Fijn half flesje zodat je hem meteen kan leegdrinken met een paar mensen. Sherry is tenslotte ook echt wijn

La Guita Manzanilla 75cl

Het Sherry gebied bevindt zich in de provincie Cadiz, waar met name de stadjes Jerez de la Frontera en Sanlucar de Barrameda een reputatie hebben hoog te houden. De bodega van la Guita is opgericht in 1825 door Don Domingo Perez Marin en is daarmee een van de oudste bodega’s van het gebied. Manzanilla is de fijnste en elegantste van alle Sherry’s en mag alleen worden geproduceerd in het stadje Sanlucar de Barrameda. De la Guita staat bekend als een van de allerbeste ter wereld. Men begint met een zeer strenge selectie van de geoogste Palomino druiven en men gebruikt alleen het sap dat vrij komt na de eerste persing. Dit sap laat men vervolgens vergisten en hierna rijpt de jonge wijn een jaar op houten vaten, waardoor hij al voor een belangrijk deel zijn specifieke karakter krijgt. Hierna gaat de wijn in het “Solera-systeem” voor de traditionele rijping op de “flor”. “Flor” is een schimmelsoort, die leeft aan de oppervlakte van de vloeistof. Deze schimmelsoort zorgt ervoor dat de wijn niet oxideert en geeft de Manzanilla zijn specifieke kenemerken en karakter. Het “Solera-systeem” is uniek voor het Sherry-gebied. Men vult de wijnen af uit de oudste vaten, maar maakt deze niet helemaal leeg. Een bepaald deel blijft op vat liggen en dit wordt weer aangevuld met jongere wijn. Door dit process steeds te herhalen, kan men dus garant staan voor een zeer constante kwaliteit. De kennis van de wijnmaker is natuurlijk ook hier van zeer groot belang voor de waarborg van de kwaliteit.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: