Dit is een meer fruitige en delicate genever dan oude genever dat ontstaan is door de extra distillatie van de moutwijn.
De graan eau de vie (moutwijn) wordt gedistilleerd uit gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De mais geeft een rijke zoetheid, de rogge geeft kruidige tonen en de gemoute gerst zorgt voor de ruggegraat. Het nieuwe distillaat wordt vier keer gedistilleerd in een kleine pot still. Dan wordt het distillaat gedeeltelijk een vijfde keer gedistilleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Als laatste wordt de moutwijn met de andere ingrediënten bij elkaar gevoegd en wordt het alcoholpercentage gereduceerd naar 45% voor de lagering in kleine houten vaten. Leeftijd: Minimaal 5 jaar.Vat type: 200 liter Virgin/Nieuw Amerikaans Eiken.
Etikettering: Alle flessen zijn met de hand geëtiketteerd met een lintje en rode lak zegel.
Smaak notities:
Geur: Vol en fruitig met rijke tonen van vanille, toffee en eiken.
Smaak: Rijk en zoet met tonen van eiken, toffee en honing.