Kahlua is een koffielikeur waarbij kwaliteit prioriteit nummer één is, Om de kwaliteit hoog te houden worden er alleen 100% Arabica koffiebonen uit de Veracruz regio in Mexico. De regio is van groot belang omdat de hoogte en het klimaat waar de koffiebonen worden gekweekt van cruciaal belang zijn als het gaat om de waarborging van de kwaliteit.
Hij heeft een volle en exotische smaak met een lichte hint van chocolade, smaakt zalig in de koffie maar ook puur of bij desserts. Een zeer veelzijdige likeur dus en die meerdere malen prijzen heeft gewonnen, in 2008 werd de likeur nog bekroond met zilver op de International Wine and Spirit Competition.
Kahlúa is de merknaam van een alcoholische drank.
Ze wordt gemaakt door de internationale fabrikant Pernod Ricard en is een (van oorsprong Mexicaanse) koffielikeur als Tia Maria. Anders dan Tia Maria wordt Kahlúa gemaakt in White Plains, New York. In de smaak zijn hinten van rum, vanille en karamel te herkennen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails (bijvoorbeeld B-52, White Russian en Black Russian), met koffie, of in een nagerecht.