Alc. 38%
Een zorgvuldige combinatie van drie verschillende graansoorten, een korte 4e keer distilleren en het laten rusten/lageren op eikenhouten vaten, dat zorgt ervoor dat deze Zuidam Oude Genever zich weet te onderscheiden van andere jenevers.
Net als vele andere distillaten is het vaak verstandig om het product rust te geven of zelfs op eikenhouten vaten te lageren. In de whisky wereld is het zelfs verplicht de whisky minimaal 3 jaar op eikenhout te laten rusten. Deze Zuidam Oude Genever 3 jaar is hier ook een goed voorbeeld van. Geef de jenever zijn rust en laat hem de smaak van het eikenhouten vat opnemen en je krijgt een veel rijker product. De jenever is rijk, puur en vol met smaak. Tonen van vanille, fruit en eikenhout wisselen elkaar af, maar geen is overheersend.
Drink deze Zuidam Oude Genever puur op kamertemperatuur of koel hem lichtjes om hem nog iets zachter te maken.
Zuidam Distilleerderij
De Zuidam Distilleerderij is één van de weinige distilleerderijen in Nederland die van begin- tot eindproduct alles in eigen productie heeft. Van graankorrel tot aan jenever, alles wordt zelf gestookt en nauwlettend in de gaten gehouden. Dit heeft als resultaat dat het product natuur zuiver en eerlijk is. Alle distillaten bevatten geen geur- kleur en smaakstoffen.
Bij de Zuidam Distilleerderij kun je spreken van ambacht. Elk label/etiket wordt met de hand geplakt en op de jenevers siert de fles met een ouderwetse lakzegel. De Zuidam distilleerderij produceert onder andere een brede range jenever. Jong, oud, korenwijn en twee nieuwkomers Rogge en Spelt jenever. Daarnaast worden er whisky’s, likeuren, gin’s en rum gemaakt.