Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Famous Grouse 70 cl

Prijs per fles € 16,50 incl. B.T.W.

Over Famous Grouse

Een rijke familietraditie

The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al vanaf 1800 een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De naam ‘The Famous Grouse’ ontstond in 1896 en was bedoeld voor de vele edellieden die in de omgeving kwamen jagen en vissen. De opvallende Red Grouse (Schots sneeuwhoen), een zeldzame inheemse vogelsoort die uitsluitend in Schotland voorkomt, siert van oudsher het etiket. Matthew Gloag & Son is de enige producent die lokale tradities trouw bleef en is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke locatie in Perth, in het zuiden van de Highlands.

Hoge kwaliteitseisen

De werknemers van The Famous Grouse hebben een obsessie voor kwaliteit. Elk vat whisky dat wordt gebruikt, wordt intensief op geur beoordeeld. Gedurende het traject van distillatie tot aan het borrelen, ondergaat elke fles ruim 6.000 kwaliteitscontroles. Alleen zo kan The Famous Grouse het beoogde niveau van perfectie bereiken. Of, zoals Master Blender John Ramsay het stelt: “Blend for quality, sample for consistency”. Alleen de beste whisky’s Nergens in de whiskyindustrie worden betere malts gebruikt dan voor The Famous Grouse. Twee van de bekendste malts die voor de blends gebruikt worden, Macallan en Highland Park, staan in de top 5 van een lijst van ruim 100 malt whisky’s. Distilleerders uit de Highlands staan dan ook bekend als de beste Scotch whisky producenten. The Famous Grouse geeft de voorkeur aan een paar top malts boven een groot aantal malts van mindere kwaliteit.

Een unieke selectie van vaten

The Famous Grouse maakt alleen gebruik van de beste vaten. Elk vat wordt geselecteerd op kwaliteit en individueel karakter, want hout is van groot belang bij de productie van superieure whisky. De meeste vaten van The Famous Grouse zijn gemaakt van eikenhout en worden met de hand geproduceerd in Andalusië, Spanje. Voordat The Famous Grouse ze gebruikt voor haar whisky, zijn de vaten eerst gebruikt om sherry in te laten rijpen. Zo krijgt de whisky een zachte, verfijnde smaak en een warme, gouden kleur.

De kracht van het ‘huwelijk’

Bij The Famous Grouse worden de malt en grain whisky’s zo’n zes maanden voor het bottelen met elkaar ‘gehuwd’. Veel andere merken doen dit niet, omdat dit tijdrovend is. Het ‘huwelijk’ resulteert echter in een zachtere, meer constante en stabiele smaak, hetgeen zo kenmerkend is voor The Famous Grouse.

Zeer bekwaam in blending

Waar komt die magische smaak van The Famous Grouse nu vandaan? De kracht is een geheim recept en het vakmanschap van de Master Blender waarmee de ingrediënten worden gekozen: Speyside, Highland en Islay malts en grain whisky’s worden geblend tot een onovertroffen whisky. Zes generaties familietraditie, de bekendste malts, het uitzonderlijk lang ‘huwen’ en de beste vaten maken The Famous Grouse tot de meest geliefde whisky in Schotland en ver daarbuiten.

The Famous Grouse, Schotland’s nummer één whisky

The Famous Grouse whisky is de favorite whisky in Schotland en staat bekend om zijn zachte en verfijnde smaak. Deze smaak heeft de whisky enerzijds te danken aan de zorgvuldige selectie van het hout dat wordt gebruikt voor de vaten waarop de whisky’s liggen te rijpen. Anderzijds door het gebruik van The Macallan en Highland Park malt whisky’s. Deze twee top malts vormen de basis voor The Famous Grouse whisky’s. The Famous Grouse is de meest gevraagde whisky in Schotland en met recht de trots van Schotland!

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: