Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

ERNEST RAPENEAU demi sec Champagne 75 cl

Prijs per fles € 24,95 incl. B.T.W.

Land van herkomst:Frankrijk, Wijnhuis:Champagne Ernest Rapeneau, Druiven:Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Appellation:Champagne Classificatie:A.O.C., Alcohol:12.0 %,  Kleur:Wit, Smaak:Halfzoet, Serveertemperatuur:6 – 8 °C

Omschrijving                                                                                                                                                                                                          Vriendelijke wijn met een licht gele kleur en een constante stroom van elegante belletjes. De geur van tropisch zacht fruit en rijpe appel maakt deze Champagne een ideale begeleider van ijs, Aperitief, speciale gelegenheden, diverse desserts, nagerechten met fruit.

Extra info Champagne Ernest Rapeneau

Ernest Rapeneau begon zijn champagne- en wijnbedrijf in 1901 in het drop Hautvilliers, daar waar champagne ooit ‘ontdekt’ werd door Dom Pérignon. Maar het was pas in 1927 toen de grenzen van de Champagne-regio werden vastgesteld, dat Ernest zich specialiseerde in de Champagnehandel.

Door deze nieuwe gebiedsafbakening werden alleen de goede terroirs tot de Champagne-wijnregio toegelaten. Hierdoor kon Ernest zijn wijnen beter selecteren en de kwaliteit van zijn business verbeteren. Naast een goede zakenman, was Ernest Rapeneau bovenal een liefhebber van Champagnewijnen.

In 1936 werd de topkwaliteit van Champagne eindelijk erkend en werd de AOC Champagne geboren, een eerste hoogtepunt voor zijn Champagnehuis, die al een uitstekende reputatie had opgebouwd. Hij besloot daarop zijn assortiment uit te breiden, net zoals zijn distributie netwerk, daartoe aangemoedigd door de wereldwijde toename van de Champagne verkopen.

Na 50 jaar hard werken, kon hij in 1965 eindelijk van zijn pensioen gaan genieten, waarna zijn twee zoons, Francois en Bernard , die al sinds 1944 in het bedrijf werkzaam waren, de leiding overnamen.

Momenteel zijn het alweer de derde en vierde generatie die samen het Champagnehuis leiden. De kleinzoon van Bernard, Jean Rémy is de commerciële man. Zijn vader Christophe maakt de Champagne. En dat doet hij uitermate succesvol. Zodanig zelfs dat Christophe Rapeneau SPARKLING WINEMAKER OF THE YEAR 2017 is geworden.

Champagne Ernest Rapeneau is gebaseerd op de erfenis van de oprichter en zijn nazaten: iedereen binnen de familie krijgt de mogelijkheid om zijn eigen positie te verwerven binnen het familiebedrijf met als doel om het Champagnehuis te behouden voor het nageslacht. Dit weerhoudt natuurlijk niet om het huis aan te passen aan de moderne tijd en te verbeteren daar waar dat nodig is. Zo blijven de 10.000 vierkante meter aan wijnkelders voor de volgende generaties bewaard.

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: