Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Chateau Montifaud Cognac XO

Chateau Montifaud Cognac XO Voor de echte liefhebber en levensgenieter! Per fles € 66,90 incl. B.T.W.

Chateau Montifaud Cognac proeven is eigenlijk al een geschenk op zich. Chateau Montifaud behoort, met zijn hoog gekwalificeerde en krachtige Cognac’s, tot de absolute wereldtop. Deze Chateau Montifaud Cognac XO is werkelijk een pareltje. Voor de echte liefhebber en levensgenieter! De Cognac heeft 30 jaar gerijpt op eikenhouten vaten van de beste kwaliteit. Elk slokje van deze Cognac is werkelijk een beleving op zich! Complex, verrassend, gedroogd fruit, vanille en een zeer mooie zachte afdronk, een waar avontuur om hier van te genieten!

Chateau Montifaud

Jarnac is een plaatsje midden in het Cognac gebied, regio fine champagne, en is de thuisbasis voor Chateau Montifaud. Het begon allemaal in 1837 toen Augustien Vallet in dit dorpje Chateau Montifaud begon. Momenteel is de zesde generatie van dit echte familiebedrijf hier bezig om nog steeds op de authentieke manier Cognac te maken. Chateau Montifaud gebruikt voor zijn Cognac uitsluitend druiven van de eigen wijngaarden. Deze wijngaarden bevinden zich in de beste percelen van de appelations ‘Fine Petite Champagne en Fine Grande Champagne’ controlée.

Chateau Montifaud gebruikt voor zijn Cognacs de duivensoorten Colombard en in mindere mate de Folle Blanche. Vanzelfsprekend maakt Chateau Montifaud zijn eigen wijn op traditionele wijze en voor een optimale rijping gebruiken ze het sediment, waarbij absoluut geen anti oxidanten worden toegevoegd! Vroeg in november begint het distilleren van de wijn en dat gaat door tot eind januari, begin februari.

Chateau Montifaud gebruikt vaten van 350 liter die gemaakt zijn van zeer streng geselecteerd Limousin eikenhoud dat minimaal 3 jaar gedroogd heeft. De Kelders zijn een ware schatkamer waar Cognac van diverse leeftijden in ligt, van heel jong tot zeer oud. Bij Chateau Montifaud mengen ze nooit Cognac uit de twee streken, familie tradities zijn erg belangrijk bij Montifaud.

Ze doen bij Chateau Montifaud echt alles zelf en hebben dan ook een eigen bottelarij op het Chateau. Hier bottelen zij de VS, VSOP, Napoleon en XO. Regelmatig komen er ook speciale bottelingen van diverse jaargangen op de markt. Wanneer er Cognac van Chateau Montifaud gedronken wordt, proeft men de pure traditie!

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: