Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Bordeaux Château le Grand Verdus blanc 75 cl

De Onno Kleyn tip uit de Volkskrant NU per fles € 8,35 incl. B.T.W.

Onno Kleyn tipt le Grand Verdus

donderdag 6 juni 2019

 

Onno maakte een selectie van zes witte wijnen uit de Bordeaux streek. De lekkerste qua verhouding prijs/kwaliteit. Fier bovenaan in dit lijstje? ‘Onze’ Château le Grand Verdus Bordeaux blanc!

Witte Bordeaux is schaars geworden, ontdekte Onno Kleyn, maar wat worden er nog lekkere varianten gemaakt

Waren wij overmoedig? Gedreven door oud sentiment? Assistent Thomas Oak en ik besloten de vaderlandse situatie aangaande witte Bordeaux eens aan een proevend onderzoek te onderwerpen. Ooit was Entre-Deux-Mers een gevestigde naam, de appellation d’origine voor witte wijn uit voor het immense hartland van de Bordelais, zo genoemd omdat het niet zozeer tussen twee zeeën ligt als wel tussen twee wateren, de Dordogne en de Garonne. Daarbuiten maakte en maakt men wijn die gewoon Bordeaux Blanc heet.

Van deelname uitgesloten waren de zoete wijnen, zowel de potentieel goede als het verschijnsel dat Graves Supérieur wordt genoemd. Mijn oma dacht mij veertig jaar geleden al te plezieren door een fles ervan in het keukenkastje te bewaren, waar hij aangebroken en lauw stond te verwelken. Ik hield van oma en was beleefd, maar Graves Supérieur was en is suikerige treurwijn, uitsluitend gemaakt voor de export richting Nederlandse bejaarden van leeftijd en geest.

Droog dus; wij nodigden weer importeurs en supermarkten uit om ons hun beste witte uit de Bordelais te laten proeven. Waar we totaal niet op hadden gerekend was het kleine aantal wijnen dat werd ingestuurd: Tien in totaal! Tja, modes komen, modes gaan, en deze stille terugtrekking was duidelijk aan onze aandacht ontsnapt.

Vier druivenrassen worden in deze contreien gebruikt: sauvignon blanc, sauvignon gris, sémillon en muscadelle. Daarmee kun je allerlei kanten op, van springerig fris tot eerbiedwaardig vol en gerijpt. Onze proeverij bevestigt dat ook. We kozen de zes aantrekkelijkste qua verhouding prijs/kwaliteit.

Château Le Grand Verdus Blanc 2017, Bordeaux

  • Decanter World Wine Awards, 2017 – Bronzen medaille
  • Challenge de l’Entre Deux Mers – Gouden medaille
  • Concours Mondial de Bruxelles, 2017 – Gouden medaille

Over de wijn

Klassieke witte Bordeaux met veel frisheid en mineraliteit

Expressieve, frisse witte Bordeaux wijn met heel wat medailles op zak. Aromatisch van geur: witte bloemen en witte vruchten (peer, meloen, perzik). De wijn heeft iets stalig-mineraligs, een eindeloze concentratie, sappig fruit, fijne citroenzuren en een lange afdronk met pit. Deze witte Bordeaux zit steengoed in elkaar.

Spijs & moment
Hoewel de wijn op zichzelf heerlijk drinkt, is dit juist ook een geweldige eetwijn. Op zijn best bij een rucola-salade met limoen, risotto met asperges, sushi met avocado, mosselen met knoflookbrood, een quiche met lente-ui en spekjes. Gelukkig zijn er nog legio andere goed matches.

Overige informatie

Challenge de l’Entre Deux Mers – Gouden medaille (2016)

Decanter Magazine, juni 2017 – 90 punten (2016)
“Slight smoky aspects appeal to the senses and yet there is no oak, as the wine is aged in stainless steel tanks for about five months. The palate is fresh and has juicy fruit, and floral aspects coming no doubt from the 10% Muscadelle (the rest of the blend made from 60% Sauvignon blanc and 30% Sémillon). An excellent white for the vintage! Drink 2017-2020.”

Decanter World Wine Awards, 2017 – Bronzen medaille (2016)
Concours Mondial de Bruxelles, 2017 – Gouden medaille (2016)
Concours General Agricole Paris, 2016 – Bronzen medaille (2015)

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: