Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks
De wijnen van Château de la Terrière zijn vooral gebaseerd op de Gamay-druif, die typerend is voor deze regio. Ze worden gekenmerkt door hun fruitige smaken, frisse zuren en soepele tannines. De Brouilly-wijnen hebben vaak tonen van kersen, frambozen en soms een vleugje kruiden.
De wijnen worden op traditionele, maar toch enigszins laissez-faire wijze geproduceerd. De druiven voor deze Brouilly macereren twee weken en rijpen acht maanden in cementtanks voordat ze worden gebotteld. Met een wijnstokleeftijd van meer dan 50 jaar geeft dit kracht, diepte en structuur, maar met dat heerlijke karakter van frambozen, aardbeien en pioenrozen waar Brouilly beroemd om is, alsmede een intrigerende minerale ondertoon door de granieten bodem. Breed, fris en met fijne intensiteit. Gelegen in het hart van de historische Beaujolais, tegenover de Mont Brouilly, spreiden het landgoed en zijn wijnstokken zich zuidwaarts uit over een uitgedoofde vulkanische heuvel, wat de wijnen een uniek karakter geeft.
Château de la Terrière is een prachtig wijnhuis gelegen in de Brouilly-appellatie, een van de Beaujolais-wijnregio’s in Frankrijk. Het château is omgeven door pittoreske wijngaarden en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en charmante architectuur. Het château biedt ook rondleidingen en proeverijen aan, waardoor bezoekers kunnen genieten van de schitterende omgeving en de mogelijkheid hebben om meer te leren over het wijnmaakproces. Een bezoek aan Château de la Terrière is een uitstekende manier om de schoonheid en de cultuur van de Beaujolais-regio te ervaren.
Spijs & moment:
Uitstekend glas om bij het koken te schenken. Maak het niet te moeilijk, een goede home made burger doet het hierbij uitstekend. Ook uitstekend om bij vegetarische gerechten te schenken.
Product specificaties
Kleur | Rood |
Type | Stil |
Druivenras | Gamay |
Land | Frankrijk |
Streek | Beaujolais |
Appellatie | Brouilly |
Oogstjaar | 2021 |
Afsluiting | Kurk |
Smaaktype | Krachtig |
Inhoud | 0.75 |
Serveertemperatuur | 14 tot 16 graden |
Alcohol percentage | 14.5 |