Omschrijving
Druiven worden traditiegetrouw 100 % met de hand geoogst. Na de vinificatie, die tevens op traditionele wijze wordt uitgevoerd met behulp van moderne technieken, wordt de wijn nog 12 maanden op Frans eiken gelagerd om te ouderen. De robe is donkerpaars met donker fruit aroma’s zoals bramen en zwarte bessen. Fruit speelt de boventoon afgerond door lichte vanilletonen. De tannines zijn zacht en elegant. De smaakt blijft lang nahangen.
Appelation: Haut Médoc Classificatie: Cru Bourgois Oogstjaar: 2015 Houtlagering: 12 maanden barriques
Land van herkomst: Frankrijk Wijnhuis: Château Balac Alcohol: 13.0 % Druif: Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc
Smaak: Stevig Serveertemperatuur: 15 – 18 °C
Gerechten: Rood vlees en stoofpotten, oude kazen
Extra info Château Balac
Familie Touchais. Hield in 1964 de Anjou voor gezien, kocht een vervallen château en een verdwenen wijngaard en drukte de reset knop in. Oude tijden herleven weer dankzij drie bikkelende generaties. Wijnstokje werd van Joseph naar Luc naar thans Lionel overgegeven, afgestudeerd oenoloog op de universiteit van Bordeaux. Alle druiven worden 100% met de hand geplukt omdat zo de kwaliteit het best kan worden gemonitord, maar ook met de wens om de traditie voort te zetten en de gezelligheid die daarmee gepaard gaat elk jaar weer opnieuw te beleven. De vinificatie wordt helemaal door Lionel zelf gedaan. Hiervoor combineert hij traditie en innovatie om een zo optimaal mogelijke extractie van aroma’s en tannines te krijgen. Elke oogst weer maakt hij zijn beslissingen omtrent de kwaliteit afhankelijk naar wat de natuur hem brengt. Château Balac staat bekend om zijn zeer fruitige Haut-Médoc met elegange tannines.