Aantrekkelijk olijf- en okerkleurig. Complexe aroma’s van gedroogd fruit, kruiden en vanille. Fluweelzacht in de mond. Een zeer elegante en frisse Port met een zeer evenwichtige structuur en een lange, indrukwekkende afdronk.
Samenstelling van traditionele druivenrassen van de Douro.
Lekker bij
De finesse van deze Port komt bijvoorbeeld tot uitdrukking bij caramel desserts, gedroogd fruit, tarte tatin en licht gerijpte kazen. De lijst van geschikte combinaties met gerechten is eigenlijk eindeloos.
Domein
De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) – aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.
Samenstelling van traditionele druivenrassen van de Douro.
Bodem
Rotsachtige bodem met graniet.
Expositie
De wijngaarden zijn aangeplant op hellingen tot een hoogte van 600 m.
Oogst
De druiven worden op het juiste moment met de hand geplukt en daarna ontsteeld.
Vinificatie
Na zorgvuldige schilinweking en fermentatie wordt brandy toegevoegd en rijpt deze versterkte wijn in houten vaten gedurende minstens 7 jaar.