Review
Je hebt bubbels, Champagne en Bollinger. Het summum op het gebied van Champagne. Ooit het merk van James Bond, is het nu nog een van de laste zelfstandige van de grotere Champagne huizen. Het Geheim? Allereerst gebruiken ze bij Bollinger alleen de beste druiven uit de grand cru wijngaarden. Daarnaast houden ze een grote voorraad van wijn uit eerdere jaargang aan, om mee te assembleren tot een constante kwaliteits Champagne. Uniek voor Bollinger is dat ze een deel van de rijping van de wijn op eiken vaten doen. Dit geeft een mooi rond en warm mondgevoel. Verder proeven we tonen van biscuit, cake, amandelen en rijp citrusfruit. Nederlanders staan niet bekend als grote Champagne drinker en vaak moet het dan ook nog goedkoop. Mijn advies: het leven is te kort om matige Champagne te drinken, kies daarom voor Bollinger en geef dat speciale moment iets magics.
De Bollinger Special Cuvée wordt voornamelijk uit pinot noir geassembleerd. 80% van de druiven komt uit een grand cru-gemeente of een premier cru-gemeente. Een deel van de wijn wordt op eiken vaten gelagerd en de flessen rijpen ten minste drie jaar in de kelders voordat zij worden verscheept.
Het champagnehuis werd opgericht in 1829. Bollinger verkoopt per jaar ongeveer 2 miljoen flessen. Vergeleken met de 25 miljoen flessen van marktleider Moët & Chandon is het daarmee een kleine fabrikant.
.