Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Bijzonder kookboek “Proef Weesp”

Prijs per boek € 16,95 incl. B.T.W. Een uitgelezen Geschenk

Bijzonder kookboek

Weesper lokale producten zijn inspiratiebron voor ‘Proef Weesp’

Weesp een uniek kookboek rijker: ‘Proef Weesp’.

33 min of meer bekende Weespers, veelal detaillisten en horecaondernemers,

delen hierin hun favoriete recept met de Weesper gemeenschap.

De vooruitzichten van deze ‘Culinaire kijk op Weesp’ zijn smakelijk.

Natuurlijk de Weespermop. Maar ook graan gemalen door de molenaars van molen De Vriendschap, jenever en likeur van de nog jonge stokerij Anker Weesp, niet te vergeten cacao van Van Houten, ijs van Nelis en Wispe bier. Als je het zo op een rijtje zet, heeft Weesp een mooi aantal typische lokale producten in de categorie ‘eten en drinken’. Het is Weesper glorie, potverdorie.

Creatiefs

Deze wetenschap is de opmaat naar een reeks recepten van ‘Proef Weesp’ waarvan het eerste gebundelde boek momenteel bij de drukker ligt en begin december bij de deelnemende detaillisten en horecaondernemers. Het basisidee is, zegt Jolanda de Rijk, directeur van uitgever Enter Communicatie die het bijzondere kookboek heeft samengesteld, om iets te doen met deze typische Weesper producten. Zij zegt: “Je kunt alleen constateren dat we die producten hebben, maar je kunt er ook iets creatiefs mee doen en dat laatste hebben wij gedaan met ‘Proef Weesp’.”

‘Wij hebben alle Weespers met een link met eten en drinken benaderd’

“Wij hebben daarom alle Weespers benaderd die een link hebben met eten en drinken. Dan heb je het over restaurants en cafés, bijvoorbeeld ook over Paviljoen Uit & Meer, winkels waar je etenswaren kunt kopen en de Kreatieve Groep Weesp, waar succesvolle kookworkshops worden gegeven.”

Recept Weespermop

Dit leidt er allereerst toe dat in ‘Proef Weesp’ het recept van de wereldberoemde Weespermop staat, maar dat er ook recepten in staan van gerechten die zijn bereid met één of zelfs meerdere van de lokale producten en zelfs mét Weespermoppen. Zo komt Wim Boom van Boom Patisserie en Chocolaterie met chocolade macarons, Jonathan Sas van Nelis’ IJssalon maakt met ‘Shaken and Stirred’ een knipoog naar James Bond en gebruikt daar uiteraard door hem zelf bereid ijs bij, met graan van Molen De Vriendschap kun je, zo leert ‘Proef Weesp’, heerlijk roggebrood bakken en Nina en Rinze Bruinsma van café diner ’t Weesperplein geven het geheim prijs van een recept met én Weespermoppen én Anker Likeur.

Verrassend

Maar er zijn ook heel andere, maar minstens zo verrassende uitstapjes. Karin Wesselman bijvoorbeeld geeft in ‘Proef Weesp’ ruiterlijk toe dat ze niet kan koken en komt daarom op de proppen met een recept van een makkelijk maar toch voedzaam gerecht dat het in haar familie al jaren goed doet.

Geconfijte aardbeien

Marije van de Bloemenmand presenteert het recept van de in haar familie wereldberoemde worteltjestaart (een recept van ver voordat worteltjestaart ‘hot’ werd). Maarten van Donk komt allicht met een gerecht met ‘eerlijk vlees’. Museum Weesp levert het gerecht van gekonfijte aardbeien die alleen werden gegeten door de allerrijksten en dan bij voorkeur vanaf het peperdure Weesper porselein. En de Kreatieve Groep Weesp publiceert een gerecht met een snufje Van Houten en een vleugje geschiedenis van Fort Ossenmarkt. Dat werd paddenstoelen-cacaojus, want in het fort zat voorheen een champignonkwekerij. De Rijk kent het resultaat en weet zeker: “Iedereen heeft zich echt uitgesloofd om een bijzonder recept prijs te geven dat heel erg bij Weesp of heel erg bij hem of haar past.”

‘Iedereen heeft zich uitgesloofd’

Bekende Weespers

Ook een aantal bekende Weespers werkt mee aan ‘Proef Weesp’ en zo leren we onder meer dat je Bourgondiër Jaap van Deurzen kunt wakker maken voor sashimi, dat Stefan Stasse van een visje op zijn tijd houdt en dat je AZ-verdediger én enthousiast Weesper Ron Vlaar blij kunt maken met pasta-pesto van zijn schoonmoeder.

Historie van Weesp

In het kookboek, met mooie foto’s van Femke Berkhout, is ook ruimte ingeruimd voor de historie van Weesp, vanzelfsprekend met een link naar eten en drinken. Zo valt te lezen dat niemand het ontstaan van de Weespermop kent (weet u dat in 1988 het wereldrecord Weespermoppen bakken werd gevestigd met een enorme Weespermop van 115 kilo?), dat het water in de Vecht eeuwen geleden al ongelooflijk helder was waardoor je er heerlijk bier mee kon brouwen en dat Weesp met dank aan de Vecht naast een omvangrijke bier- ook een gezonde jeneverindustrie heeft gekend.

Deelnemers

‘Proef Weesp’ wordt uitgegeven door Enter Communicatie in samenwerking met: Café Restaurant Aaltje, Anker Weesp, Bakkerij Cor Mühl, ChaCha damesmode, De Bloemenmand, Café Restaurant De Eendracht,  Femmie Photography, Theater City of Wesopa, Juwelier Hans Luijer, Karin Wesselman mode, Koster DiGiacomo makelaardij, La Base Pizza, Molen de Vriendschap, Museum Weesp, Nelis IJssalon, Passata, Paviljoen Uit & Meer, Pronk Juweel, Slijterij Overmars, ‘t Helletje, ‘t WeesperPlein, Thuiz conceptstore, Café Toeters & Bellen, Slagerij Van Donk, Boom Patisserie en Chocolaterie, Wispe Brouwerij, Zipper Fashion en Weesp Marketing.

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: