In het glas is deze witte wijn licht goudgeel van kleur met in de neus frisse aroma’s van vers en gedroogd fruit als: abrikozen, witte perzik, peer en honing. De smaak is rijk en aromatisch zoals het hoort bij een Viognier, met een fraaie structuur en verrassend lange afdronk.
Druivenras | Viognier |
---|---|
Over het wijnhuis | Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. |
Vinificatie | Na de oogst worden de druiven geperst, waarbij contact met de schilletjes zoveel mogelijk wordt vermeden. Het grootste gedeelte wordt op 18 graden vergist in RVS-tanks. Na de gisting ondergaat 40% van de wijn een rijping op Amerikaans en Frans eikenhout voor drie tot vier maanden. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Intense tonen van vers en gedroogd fruit: abrikozen, witte perzik, peer en honing. |
Smaak | Rijke, aromatische wijn met een romige structuur. |
Serveren bij | Lekker bij een curry met kip, maar ook bij gamba’s. |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Awards | “**** Bijzonder aanbevolen. Fris en verteerbaar. Sap en balans. Peachy, maar wel met mate. Ook wat honing en sappige peer. Karaktertje. Iets bij eten: vis met roomsaus, kruidig Thais of een kiptajine.” – WineLIFE over de 2017-vintage |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Astruc |
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc/Roussillon |
Appellatie | IGP Pays d’Oc |
Jaartal | 2019 |
Alcoholpercentage | 12.5% |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Inhoud | 75 cl |