Druivenras | Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir |
---|---|
Over het wijnhuis | Het in 2002 door Jean-Claude Mas overgenomen Domaine Astruc is inmiddels al een gevestigde naam onder wijnliefhebbers. Gesitueerd in Limoux, profiteert het wijnhuis zowel van Atlantische invloeden als van de Pyreneeën. Limoux is tevens het gebied waar volgens de moderne geschiedenisboeken de eerste mousserende wijn van Frankrijk gemaakt werd. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Limoux in de Languedoc. |
Vinificatie | De Crémant de Limoux is gemaakt volgens dezelfde methode als Champagne; de méthode traditionnelle. De wijn ondergaat een tweede gisting van vijftien maanden, wat de wijn een verfijnde bubbel geeft. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Peer, honing en mineralen. |
Smaak | Zachte, fijne mousse met tonen van appel, perzik en citrus. |
Serveren bij | Heerlijk als aperitief, maar ook lekker bij lichte visgerechten. |
Serveertemperatuur | 6-7° C |
Wijnsoort | Mousserende wijn |
Wijnhuis | Astruc |
Land | Frankrijk |
Regio | Languedoc/Roussillon |
Appellatie | Crémant de Limoux |
Jaartal | Non-Vintage |
Alcoholpercentage | 12,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Inhoud | 75 cl |