Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Ardbeg Corryvreckan malt Whisky 70 cl

Prijs per fles € 75,95 incl. B.T.W.

Peated Single Malt Whisky

Ardbeg Corryvreckan is vernoemd naar de draaikolk in het noorden van Islay. Een kolk van diverse aroma’s, uiteenlopend van rokerige turf tot scherpe peper, geeft deze whisky een schitterend gebalanceerd karakter.

In de neus is Ardbeg Corryvreckan intens krachtig, met een complex aroma van donkere chocolade, zwarte bessen, turf en dennennaalden. De smaak begint peperig maar gaat dan over in een mondvullende combinatie van koffie, donker fruit, turfrook en amandelen. De afdronk is lang en behoudt het krachtige karakter met chocolade en kersen.

“Net als de draaikolk is Ardbeg Corryvreckan niet voor watjes”

De experimenten voor het creëren van deze Corryvreckan zijn gestart in 1999, de whisky heeft  alleen op franse eiken houten vaten gerijpt. Hieraan heeft deze nieuwe Ardbeg zijn fruitige expressie en kruidige tonen te danken. Deze zijn het hart van complexe karakter. Gebotteld op een sterkte van 57,1% ABV en non chill-filtered.

Het water dat men gebruikt is afkomstig het meer Loch Uigeadail en het turfhoudende mout komt van Port Ellen. Daarnaast heeft Ardbeg er voor gekozen om haar whisky’s niet koud te filteren om zo meer body en smaak te behouden. Al bij al is Ardbeg onderhand al goed voor zo’n 950.000 liter aan whisky op jaarbasis.

Proefnotitie

Kleur: witte wijn. Neus: stevig, rokerig met tonen van teer en natte wol met verse walnoten en heel lichte tonen van een koeienstal en gedroogde zeewier. Met water ontwikkelen zich mineralige en organische aroma’s en tonen van natte klei, oesters met mondvullende vettige tonen en tonen van groene olijven. Smaak: vettig, eerst aroma’s van citroen, rokerige turf en groene kruiden thee. Met water komen tonen van kamfer en oude hoestsiroop naar boven, dan zoetere aroma’s van rijpe appels en suiker van gerst. De afdronk is lang en typisch Ardbeg, lang, iets zoetig en wat minder rokerig op het eind.

 

Een bijzonder merk Islay whisky

De naam Ardbeg komt van het Schotse Gaelic woord Àrd Beag, wat zoveel als ‘kleine landtong’ betekent. Deze whisky, die beschouwt wordt als een van de meest turfachtige whisky’s ter wereld, werd gedurende zijn historie veel gebruikt in blends.

Vandaag de dag heeft Ardbeg een aardige naam op weten te bouwen als single malt. Zo won het merk tussen 2006 en 2012 twee gouden en zes zilveren medailles op de zo prestigieuze ‘San Francisco World Spirits Competition’. De Ardbeg Galileo won in 2013 overigens ook nog de World Whiskies Awards

Een geroemd merk dus dat, zeker voor de liefhebbers van sterk uitgesproken smaken en de typische smaak, een goede keuze is. Probeer hem eens, al is het alleen maar om eens een échte Islay whisky te proeven.

De distilleerderij van Ardbeg

Vandaag de dag is de distilleerderij op Islay in handen van het bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy. De in 1798 opgerichte distilleerderij begon haar commerciële productie 17 jaar later en groeide in de volgende honderd jaar hierna snel uit tot een van de bekendste whisky’s op het eiland. De Ardbeg is een zeer sterk turfachtige whisky, typisch voor deze whiskyregio. Islay heeft enkele andere grote bekende single malt whisky’s zoals de Bowmore single malt, de Caol Ila en de Laphroaig.

Ardbeg Distillery Islay

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: