Weesp Gin
In het beroemde Weesper jeneverrecept uit 1630 staat een apart ongebruikt recept van brander Peter Emilius. Om het einde van de zomer te vieren heeft Anker Weesp van dit speciale recept een premium gin gemaakt.
Wij kregen in toenemende mate de vraag naar een echte Weesper gin. Daarom hebben wij het Weesper jeneverrecept uit 1630 opnieuw bestudeerd en vonden in de beschrijvingen het recept van brander Peter Emilius Na vele experimenten hebben we zijn kruidenmengsel gekozen als basis voor onze gin. Toen bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn een scherf van een oude kruik ‘Weesp Gin’ werd tentoongesteld, was voor ons de cirkel rond: ook Weesp Gin moest terugkeren.
Weesp Gin is dus een bijzondere gin, geheel gestookt met 17de-eeuwse kruiden. In de gin zitten de mooiste jeneverbessen, de beste Ceylonkaneel, zoethout, sinaasappelschil, Nederlandse kamillebloemen en vioolwortel. De gin heeft een uitgesproken kaneelsmaak en een droge afdronk. De jeneverbes is duidelijk waarneembaar en combineert uitstekend met de kaneel. De zoete tonen worden gevonden door de toevoeging van sinaasappel en zoethout. Met een alcoholpercentage van 45 procent is de gin krachtig te noemen.
Weesp Gin is uitermate geschikt voor een kruidige Gin-Tonic. De kaneelsmaak gaat erg goed met de bitterheid van een tonic samen.