De Eigashima Shuzo (White Oak) Distilleerderij staat in Akashi en produceert al sinds 1919 Sake en Shochu, een soort Japanse jenever. In 1984 kwam er een whiskyketel bij in een nieuwe kleine aangebouwde distilleerderij. Ze produceren maar 2 maanden per jaar Single Malt.
Akashi 5 Years Sherry Cask is een single malt whisky met een mooie licht bruine kleur. Voor vijf jaar lang heeft hij mogen rijpen op bourbonvaten, sherryvaten en Japans eiken, waardoor er een zeer zachte, lichte en fruitige whisky ontstond. Zijn aroma bezorgt je zoete tonen van rood fruit zoals rozijnen, kersen en brutale frambozen! Afgesloten door een vleugje van romige kruiden. Zijn smaak is vrij dik, met een sterke aanwezigheid van perzik samen met een golvende notitie van geurende zwarte thee. Aardse tonen van eik volgen en nemen zwarte bes met zich mee. Deze lopen uiteindelijk uit tot een kruidige finish met chocolade en marmelade. Akashi 5 Years Sherry Cask heeft een alcoholpercentage van 50%