Weespermoppenlikeur. De eerste in zijn soort. Geboren in Weesp: en dus een echte Weespermop. De afgelopen maand zijn wij er druk mee geweest om de juiste smaak te ontwikkelen.
Ingrediënten
Wat je in de likeur proeft is een uitgebalanceerde keuze van de ingrediënten die ambachtelijke bakkers ook gebruiken voor hun wereldberoemde Weespermoppen. Uiteraard natuurlijk. Het alcoholpercentage is 30 procent. Dat geeft deze likeur een lekkere boost. Verder zit er rietsuiker in, wat een lekkere karamelachtige smaak geeft.
Amandel
Het belangrijkste en moeilijkste ingrediënt is de essence van bittere amandel. Deze amandel wordt ook gebruikt in het speciale amandelspijs dat voor Weespermoppen te krijgen is.
Ook proef je citroen. Een smaak die is gemaakt door biologische citroenen op alcohol te laten trekken. Het laatste ingrediënt is populierenknop: een fijne smaak die wordt verkregen door het trekken van knoppen van populieren in alcohol. Dit bindt de smaak van amandel en de citroen aan elkaar.
Verhaal
Het vertelt het verhaal van Weesp weer een stapje meer. Want Weesp staat niet alleen bekend om zijn jenever, maar natuurlijk ook vanwege zijn heerlijke moppen!