Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Aalborg Akvavit 70 cl

Prijs per fles € 18,80 incl. B.T.W.

Het verhaal van Aalborg akvavit begint met de 3 akvavitvaders: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen, zij vertegenwoordigden verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.

Goddelijke drank

Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om de goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Vroeger werden ook aardappelen gebruikt om Akvavit te verkrijgen echter komt dit steeds minder vaak voor.

Over dit product

Aalborg Taffel Akvavit is het archetype van een heldere, Deense aquavit. Traditioneel wordt het geserveerd bij een stuk gemarineerde haring, geserveerd met uien. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk gekruide worst of geroosterd varkensvlees in zuur.

Proefnotities:
Kleur: Kristalhelder.
Neus: Zuiver en uitgesproken met duidelijke tonen van karwij.
Smaak: Komijnzaad. Zijdezacht, smaakvol en licht kruidig.
Afdronk: Discrete nasmaak van sinaasappel.

 

Over de producent Aalborg Akvavit

Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit  is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.

Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd. Aalborg serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is heerlijk bij zeevruchten.

Meer informatie over de producent

Lees meer

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: