Het verhaal van Aalborg akvavit begint met de 3 akvavitvaders: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen, zij vertegenwoordigden verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.
Goddelijke drank
Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om de goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Vroeger werden ook aardappelen gebruikt om Akvavit te verkrijgen echter komt dit steeds minder vaak voor.
Over dit product
Aalborg Taffel Akvavit is het archetype van een heldere, Deense aquavit. Traditioneel wordt het geserveerd bij een stuk gemarineerde haring, geserveerd met uien. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld met een stuk gekruide worst of geroosterd varkensvlees in zuur.
Proefnotities:
Kleur: Kristalhelder.
Neus: Zuiver en uitgesproken met duidelijke tonen van karwij.
Smaak: Komijnzaad. Zijdezacht, smaakvol en licht kruidig.
Afdronk: Discrete nasmaak van sinaasappel.
Over de producent Aalborg Akvavit
Het verhaal van Aalborg Akvavit begint met de drie grondleggers van de Akvavit: Isidor Henius, Anthon Brondum en Harald Jensen. Zij vertegenwoordigen verschillende ideeën bij het vervaardigen van akvavit en schnaps en waren de grondleggers van de hele Deense drankenindustrie. De productie van Aalborg Akvavit is nog steeds gebaseerd op oude Deense tradities en veel van de producten worden vervaardigd volgens de originele recepten.
Akkergewassen worden dubbel gedistilleerd om deze goddelijke drank uit Scandinavië te verkrijgen. Tijdens de tweede doorloop worden de kruiden en het water toegevoegd en gaat men over tot distilleren. Al sinds 1846 wordt Aalborg Taffel Akvavit in Aalborg gemaakt en het heeft de positie van Akvavit als nationale drank van Denemarken gevestigd. Aalborg serveer je ijskoud in het karakteristieke langwerpige glaasje en is heerlijk bij zeevruchten.