Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

RELICARIO Superior 70 clgedist

Prijs per fles € 29,75

Relicario

 

Beveland Distillers heeft jaren geleden in een relikwieënkast twee zeer oude flessen rum gevonden.  De inhoud van deze flessen bevatte zulke unieke aroma’s, smaken en geschiedenis dat deze als inspiratie heeft gediend voor de Relicario rum. De Superior en Supremo zijn een eerbetoon aan deze twee unieke flessen en een combinatie van het oude recept, traditie en hedendaagse kennis.

Relicario wordt gemaakt van 100% Dominicaanse suikerriet die handmatig wordt geoogst. Deze suikerriet fermenteert 30 uur met gist, wat zorgt voor het aroma van het eindproduct. De rum wordt daarna in verschillende stappen gedistilleerd door de “columns stills”. Uiteindelijk gaat deze nog door een “copper still” voor een zacht resultaat.

De rum rijpt in ‘American white oak’ vaten op de Dominicaanse Republiek. De typerende, Caraïbische kenmerken zoals vochtigheid, temperatuur en zeewind zorgen samen met getoaste vaten zorgen voor het charismatische aroma van de Relicario rum.

Relicario heeft 3 varianten:

Relicario Superior

Deze rum is een combinatie van 10 jaar oude rums geblend met 5 jaar oude rums. De rum heeft een donkere amber kleur. In de geur duidelijk gerijpte rum met een lichte zoetheid die doet denken aan pruimen en gedroogde druiven. De smaak is ook licht zoet met tonen van hout, vanille en amandel.

Relicario Supremo

De Supremo is een combinatie van 15 jaar oude rums geblend met 10 jaar oude rums. Een heldere en pure donkere amber kleur gemengd met mahonie hout. Het aroma is uniek, zacht en gebalanceerd. Het aroma opent met vanille, kokosnoot, pruimen en gedroogde druiven. Daarna gekapt eikenhout, gedroogd fruit, noten en amandel. De smaak is elegant met een lichte zoetheid die bestaat uit eikenhout, gedroogd fruit en een lichte rokerigheid.

Relicario Peated

Deze peated variant wordt ontwikkeld uit de Relicario Superior. Deze rum rijpt alleen nog 6 maanden verder op Amerikaanse eiken vaten die gebruikt zijn voor “peated” whisky. Deze rijping vind plaats in het Speyside gebied van Schotland. Een mooie donkere amber kleur. Het aroma van gerijpte rum, molasses en vanille zijn duidelijk herkenbaar. Deze wordt gecombineerd met een zachte rokerigheid, turf en hints van noten. De smaak is robuust en lichtzoet. De rokerigheid verrijkt de smaak maar is niet overheersend.

 

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: