Chateau Belingard monbazillac aoc is een witte dessertwijn. De druiven worden met de grootste zorg handmatig geplukt.Het suikergehalte van deze druiven is hoog en dat komt door edele rotting. Door deze edele rotting zijn de druiven zeer geconcentreerd en rijk aan suikers. Dit geeft een natuurlijk evenwicht dat de “vetheid” en zure frisheid verbindt. Een goudkleurige wijn met aroma’s van gestoofd fruit en vanille. Een wijn met lengte en rondeur. Een geur van vanille en tropisch fruit en als het ware een vet gehalte er overheen. De smaak is zijdezacht en zoetig. Je gaat deze chateau belingard monbazillac aoc drinken bij een temperatuur van 10 graden celcius.
Château Bélingard
De beste uit de streek
De familie De Bosredon heeft zich in het begin van de 19e eeuw in de Dordogne vallei gevestigd, in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen. Een van de voorouders van graaf Laurent de Bosredon, de huidige eigenaar, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, een dame die van oorsprong uit de streek kwam. In de loop van de 19e en 20e eeuw zijn er door huwelijken meer wijngaarden bijgekomen en is er een heuse ‘chais’ (wijnkelder) gebouwd. Al aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de familie De Bosredon tot de beste uit de streek.
Mooi in balans
Gelegen op de heuvels van de linkeroever van de Dordogne-vallei, vallen de wijngaarden sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. De bodem bestaat uit klei-kalk en klei-kiezel, een terroir voor het gematigde klimaat ten oosten van Bordeaux. De druivenrassen sauvignon, sémillon en muscadelle voor de witte wijnen en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec voor de rode wijnen zijn de adellijke wijnen van Château Bélingard meer dan waard. De beste tradities en allernieuwste technieken maken dat deze wijnen mooi in balans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek is voor de klassieke Franse wijnen.