Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Chateau Belingard Monbazillac 2018 50 cl

Prijs per fles € 9,95 incl. B.T.W.

Château Bélingard

Chateau Belingard monbazillac aoc is een witte dessertwijn. De druiven worden met de grootste zorg handmatig geplukt.Het suikergehalte van deze druiven is hoog en dat komt door edele rotting. Door deze edele rotting zijn de druiven zeer geconcentreerd en rijk aan suikers. Dit geeft een natuurlijk evenwicht dat de “vetheid” en zure frisheid verbindt. Een goudkleurige wijn met aroma’s van gestoofd fruit en vanille. Een wijn met lengte en rondeur. Een geur van vanille en tropisch fruit en als het ware een vet gehalte er overheen. De smaak is zijdezacht en zoetig.  Je gaat deze chateau belingard monbazillac aoc drinken bij een temperatuur van 10 graden celcius.

Land van herkomst Frankrijk Jaargang 2018.
Appellation Bergerac Alcohol 13.5%
Gerechten Aperitief, genietwijn, oosterse keuken, sterke kazen, fruitsalades, ijs

Château Bélingard

De beste uit de streek

De familie De Bosredon heeft zich in het begin van de 19e eeuw in de Dordogne vallei gevestigd, in het gebied van de Bergerac en Monbazillac wijnen. Een van de voorouders van graaf Laurent de Bosredon, de huidige eigenaar, heeft het allereerste perceel van de huidige wijngaarden gekregen van zijn vrouw, een dame die van oorsprong uit de streek kwam. In de loop van de 19e en 20e eeuw zijn er door huwelijken meer wijngaarden bijgekomen en is er een heuse ‘chais’ (wijnkelder) gebouwd. Al aan het eind van de 19e eeuw behoorden de wijngaarden van de familie De Bosredon tot de beste uit de streek.

Mooi in balans

Gelegen op de heuvels van de linkeroever van de Dordogne-vallei, vallen de wijngaarden sinds 1937 onder de appellaties Monbazillac en Bergerac. De bodem bestaat uit klei-kalk en klei-kiezel, een terroir voor het gematigde klimaat ten oosten van Bordeaux. De druivenrassen sauvignon, sémillon en muscadelle voor de witte wijnen en merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en malbec voor de rode wijnen zijn de adellijke wijnen van Château Bélingard meer dan waard. De beste tradities en allernieuwste technieken maken dat deze wijnen mooi in balans zijn, met een frisheid en volheid die zo karakteristiek is voor de klassieke Franse wijnen.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: