Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Laphroaig single malt 10 Year 70 cl

Prijs per fles € 42,95 incl. B.T.W.

 Alc.  40% – 10y. malt – 75 cI – Islay Schotland

Laphroaig 10 Year Old is een volle all-malt Scotch Whisky van het afgelegen eiland Islay in de westelijke eilanden van Schotland. Hij heeft een warm gouden kleur, in de neus is hij vol, turf en iets medicinaal, een echte herkenbare Islay. In de mond proef je echt een volle malt, turf, zoetig en ziltig met een lange krachtige uitgesproken afdronk

Als het gaat om uit de hand gelopen overgangsrites, is het drinken van Laphroaig niet helemaal te vergelijken met ’s winters naakt slapen op een besneeuwde bergtop of een rondje vechten met een beer, maar het is ook geen makkie.

Geschiedenis Laphroaig

201 jaar lang bestaat Distilleerderij Laphroaig al. Deze werd namelijk opgericht in het jaar 1815 door de gebroeders Alex en Donald Johnston. Van origine was hun achternaam McDonald, maar na de mislukte Jacobitische opstand hebben ze hun naam gewijzigd. Er werd niet veel en niet in het openbaar gesproken over de distilleerderij. Hier werd heel geheimzinnig over gedaan en dat had een goede reden. De gebroeders waren illegaal bezig met de distilleerderij, er werd namelijk geen belasting betaald. Hierdoor is er weinig te vinden over de geschiedenis van Laphroaig voor 1815. Pas in 1815 begonnen de gebroeders officieel met de distilleerderij, omdat er steeds meer over Laphroaig gesproken werd en de belastingdienst hun begon te verdenken.

De distilleerderij werd van generatie op generatie doorgegeven en bleef op deze manier binnen de familie. Hier kwam echter een eind aan in 1954, omdat Ian Hunter dat jaar stierf en geen nakomelingen had. Hij liet de distilleerderij na aan één van zijn managers, namelijk Bessie Williamson. Ondanks dat de eigenaren en het personeel door de jaren heen veranderen, blijft Laphroaig gebruik maken van hun traditionele methodes. Dat is één van de dingen die Distilleerderij Laphroaig zo bijzonder maken.

Leuk om te weten:

In het jaar 2015 vierde Laphroaig zijn 200 jarig bestaan. Om dit te vieren brachten zij een Laphroaig 200th Anniversary Limited Edition op de markt. Laphroaig blijft experimenteren om de smaak van whisky, zoals deze 100 jaar geleden was terug te krijgen. Hiervoor hebben ze recentelijk een kleiner vat in gebruik genomen en hopen de oude smaak van whisky terug te krijgen.

De distilleerderij van Laphroaig in Schotland ontleend haar naam aan het gebied rond het Loch Laphroaig aan de zuidkust van het eiland Islay. De naam komt uit het Gaelic en betekent letterlijk ‘de mooie kom bij de brede baai’. Deze distilleerderij werd opgericht in 1815 door Donald en Alexander Johnstons.

Laphroaig, spreek uit als: ‘la-froik’, is een Gallisch woord dat ‘de mooie kom bij de brede baai’ betekent. Een goede verwijzing naar de ligging van de distilleerderij. Deze ligt in Port Ellen in het zuiden van het eiland Islay.

De single malt whisky’s van Laphroaig zijn stoer door de wilde aroma’s van turf, zeewier en jodium. Vooral de jodium maakt van Laphroaig een bijzondere whisky. Deze typische geur onststaat bij het aangroeien en afsterven van zeewier.

De lucht van de medicinale jodium wordt door de zilte westenwind over de Atlantische Oceaan meegevoerd naar de pakhuizen van Laphroaig, waar het de ademende vaten met rijpende whisky bereikt.

Door het unieke rijpingsproces is Laphroaig een whisky die overeenkomt met de Schotse natuur: ruw en avontuurlijk, maar met goddelijke verrassingen

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: