Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Vicente Gandia Nebla Verdejo 75 cl

Prijs per fles van € 8,50 nu voor € 6,95 incl. B.T.W. Doos (6 st.) € 39,=

Brands

Wit – Droog – Rueda Spanje – 2020- alc. 13% – Verdejo druif – 75 cl

Beknopte omschrijving

Nebla Verdejo Rueda is een zeer aantrekkelijke strakdroge wijn verkregen met een bouquet van venkel en vers gemaaid gras, maar ook met volop tropisch fruit. De afdronk is volrond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.

 Zeer geschikt als aperitief maar ook passend bij pasta of rijstgerechten met zeevruchten, sushi, inktvis, zalm, kabeljauw en schaal- en schelpdieren.

Uitgebreide omschrijving

Vroeger stond in het Rueda gebied voornamelijk de sherry-gerelateerde druif Palomino aangeplant, en het gebied had geen grote betekenis. Totdat in de jaren zeventig de Verdejo druif zijn intrede deed. De wijnen die hiervan gemaakt worden zijn zeer fruitig en sappig en zeer populair. De druiven voor deze Vicente Gandia Nebla worden ‘s nachts geplukt om ze vers, fris en koel te kunnen verwerken. Dit gebeurt in de maand september om gebruik te maken van de lagere temperaturen, waardoor de aroma’s in de druiven ten volle behouden blijven. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaats maakt voor de vroege ochtendzon. Na de nachtelijke oogst wordt tijdens de vinificatie voorzichtig te werk gegaan om de fruitaroma’s in de most te bewaren. Dit wordt gedaan door middel van koude maceratie en een gecontroleerde 18 dagen durende koude fermentatie. De Nebla is een aromatisch aantrekkelijke droge wijn die strogeel van kleur is met groene accenten. Het bouquet heeft aroma’s van venkel, vers gemaaid gras, en tropisch fruit zoals ananas en mango. De afdronk is droog, volrond en fruitig met kenmerkende frisse zuren. Zeer geschikt als aperitief maar ook een voortreffelijke begeleider van pasta of rijstgerechten met zeevruchten, sushi, inktvis, zalm, kabeljauw en schaal- en schelpdieren.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: