Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Oude Jenever Loyaal v, Wees 5 jaar

Een kruik Loyaal 5 jaar fust gelagerd kost € 39,50 incl. B.T.W.

V. Wees – Stenen kruik – 7o cl  –  40%

De Loyaal wordt 5 jaar gelagerd en dat proef je. De Loyaal is rijk aan traditie: ze is een combinatie van pure moutwijn plus acht verschillende, uiteenlopende geherdistilleerde moutwijnen en een graandistillaat. Elke geherdistilleerde moutwijn wordt in een fijnketel standaard gestookt (dubbel gebeid = tweemaal gedistilleerd) met jeneverbessen en per type moutwijn verschillende kruiden zoals koriander, kummel, engelwortel, engelzaad en vele andere kruiden. Na distillatie rusten de geneverdistillaten op eikenhouten vaten voordat ze worden gemengd tot Loyaal. Na het blenden van de verschillende gelagerde jeneverdistillaten blijft deze Loyaal vijf jaar op drinksterkte  in de kelder op eikenhouten vaten. De bereidingswijze in combinatie met vijf jaar fustlagering, zorgen voor een prachtige smaakrijkdom en een elegante ‘neus’. Geur: zwoel, zoet, stevig en vol, met hints van gerijpte granen, koriander, vanille en cardamom. Smaak: rond met fijne bloesem-, citrus-, vanille- en geraffineerde Oosterse tonen.

Oude jenever bereiding

Een echte oude genever wordt bereid volgens de ambachtelijke methode van vóór 1900, met geherdistilleerde moutwijn, jeneverbessen en kruiden. Na bereiding gaat de drank een tijd op fust om te rijpen: bij ons voor periodes van drie maanden tot twintig jaar (afhankelijk van het type genever).

Jonge genever is een recentere uitvinding, die zijn ontstaan dankt aan de introductie van neutrale industriële alcohol gestookt tot 96,2%. Het is een fabrieksproduct dat direct klaar is voor consumptie. Om de teloorgang van smaak te rechtvaardigen bedacht men de naam jonge jenever. Zo’n product past uiteraard niet bij de filosofie en principes van onze familie. Daarom bereiden wij onze jonge genevers op soortgelijke wijze als onze oude genevers. Dit betekent dat onze jonge genevers ook met moutwijn en geherdistilleerde moutwijn worden bereid.

Ambachtelijke genever versus moderne jenever

Wat is het verschil tussen ambachtelijke genever en moderne jenever? Het verschil zit hem zowel in de receptuur als in de bereidingswijze. Moderne – veelal industriële – producten bevatten zelden moutwijn, geherdistilleerde moutwijn laat staan gedistilleerde jeneverbessen en kruiden. Bovendien zien of ruiken ze nooit een houten vat; van rijping is dus geen sprake. Bij Van Wees en de Ooievaar bereiden we oude genever zoals het hoort: van moutwijn gedistilleerd met jeneverbessen en kruiden. Vervolgens lageren we de drank, zodat deze rijpt. Sommige van onze genevers liggen zeker twintig jaar op fust. Zij mogen daarom met recht Zeer Oud genoemd worden.

De wet en Van Wees

Aanvankelijk bepaalde de Europese wetgeving summier waaraan genever moest voldoen om genever te mogen heten. In 2015 kwam er nieuwe regelgeving omtrent gedistilleerde dranken. Genever was daarin vervallen, door onenigheid tussen de vier genever producerende landen: Duitsland, Frankrijk, België en Nederland waren het niet eens over de eisen waaraan genever moet voldoen. Sindsdien is genever vogelvrij. Wilt u daar meer over weten? In ons boek gaan we er uitgebreid op in.

Wettelijke eisen Jonge jenever

 • bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten met een maximum van 15% moutwijn
 • maximaal 10 gram suiker per liter
 • alcoholpercentage minimaal 35%

A. van Wees Jonge Genever

 • 100% granendistillaten (w.o. moutwijn, gedistilleerde moutwijn)
 • niet met suiker gezoet
 • alcoholpercentage van 35%

Wettelijke eisen Graanjevener

 • bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten met een maximum van 15% moutwijn
 • maximaal 10 gram suiker per liter
 • alcoholpercentage minimaal 35%

A. van Wees Graangenevers

 • 100% granendistillaten (w.o. moutwijn, gedistilleerde moutwijn)
 • niet met suiker gezoet
 • alcohol

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: