Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Gin Tangueray 70 cl

Prijs per fles € 18,50 incl. B.T.W.

Tanqueray heeft een heldere, frisse smaak. Er zijn kruidige ondertonen van jeneverbes, engelwortel en korianderzaden. In de afdronk is citroen te proeven. Gemaakt van pure graan alcohol en uit Toscaanse kruiden en planten is het vier maal gedistilleerd. Daarna rijpt het product 18 maanden. Tanqueray is niet alleen verrukkelijk als mix met tonic, maar is ook een goede basis voor andere klassieke cocktails en longdrinks, zoals de wereldberoemde Tanqueray Martini.

Tanqueray gin is dé gin voor echte liefhebbers. Kenner of niet, de groene fles van Tanqueray komt je zeker bekend voor. Het recept is onaangeroerd sinds 1830. Lees meer over Tanqueray!

Het merk is vernoemd naar de oprichter: Charles Tanqueray. Hij werd in 1810 geboren en zou 20 jaar later officieel zijn merk oprichten. Zijn vader en grootvader waren werkzaam als geestelijken bij de kerk en in eerste instantie was het de bedoeling dat Charles in hun voetstappen zou volgen. Hij besloot echter zijn eigen weg te volgen en samen met zijn broer Edward stortte hij zich volledig op het distilleren. In de eerste jaren leerden zij alles wat zij maar konden leren en dit hielden zij bij in een receptenboekje.

Charles hield ervan te experimenteren en was niet bang om een eigen stijl te creëren. Naar verluidt was Tanqueray één van de eerste merken die een originele London Dry Gin vervaardigde, de tegenhanger van de in die tijd erg populaire Old Tom. Deze laatste gin stijl staat erom bekend een zoetere smaak te hebben en zeker vroeger werd hier relatief veel suiker aan toegevoegd, zodat dit de imperfecties van de neutrale graan spirit verdoezelde. Dit was nodig doordat de distillatietechnieken van die tijd nog niet goed genoeg waren om een uiterst pure spirit te vervaardigen. Toen in 1832 de kolomdistillatie uitgevonden werd ging Charles hiermee aan de slag, in combinatie met een zorgvuldig uitgezochte selectie aan botanicals: jeneverbessen, engelwortel, zoethout en korianderzaadjes. Tot op de dag van vandaag gebruikt men deze selectie als basis voor de gin.

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: