Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Sauvignon Blanc Excelsior

Prijs per fles € 6,95 incl. B.T.W.

Deze witte wijn uit Zuid-Afrika is een pure Sauvignon Blanc. Doordat Robertson een warme regio is, worden ongeveer 35% van de druiven zeer vroeg geoogst wanneer de suikers nog niet volledig zijn ontwikkeld. Over het algemeen is de Excelsior Sauvignon Blanc dus een wijn die net door het mengen van deze twee fases van de druif zijn complexiteit verkrijgt.
Deze procedure brengt grassige toetsen aan de tafel en het finale product wordt geïnjecteerd met een welkome frisheid.

De neus is een complexe mix van passievrucht, pompelmoes en rijpe vijg. Het uiteindelijke middengedeelte en de afdronk laten vooral tropische fruitigheid gecombineerd met een pittige aciditeit naar voren komen.

Wijn en Spijs

Deze wijn combineert vlot met gerechten die zich baseren op kip, citroen, groene olijven en kappertjes.

Wijnhuis: Excelsior Estate
Doosinhoud: 6 flessen
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Wijnsoort: Witte wijn
Flesinhoud: 75cl
Alc: 13%

Over het wijnhuis

In 1859 vertrekt Koos de Wet na een knallende ruzie uit Stellenbosch. In zijn kielzog de verloofde van zijn broer. Juist, deze verloofde was de aanleiding van de familieruzie, want Koos en zij waren heimelijk verliefd geworden. Het lukte Koos om in het vruchtbare maar droge Klein Karoo de basis te leggen voor het huidige Excelsior Estate. Het water uit de nabij gelegen Breede Rivier kwam goed van pas. Hierdoor wist men Robertson om te toveren tot een bloeiende vallei. De leden van de familie De Wet zijn de directe nazaten van Jacobus de Wet, de eerste wijnmaker van Zuid-Afrika.

Het wijngebied en de wijngaard

De Breede Rivier is de levensader van de Robertson vallei en zorgt voor aanvoer van het noodzakelijke water. Deze vallei wordt ingesloten door de Langeberg in het noorden en de Sonderendberge in het zuiden. Regenwolken worden door deze bergen op afstand gehouden en de zon heeft hier volledig vrij spel. Hierdoor is het klimaat warm en subtropisch en daarom staat dit gebied ook bekend om zijn citrusfruit, perziken en abrikozen. De wijngaarden zijn aangelegd op een vlak terrein en de bodem is rijk aan kalksteen.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: