Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Rosso di Muntalcino 75 cl

Prijs per fles € 12,50 incl. B.T.W

Omschrijving

Deze Rosso di Montalcino komt uit de heuvelachtige gebieden van de bekende gemeente Montalcino, in de provincie Siena.

Het wordt alleen verkregen uit Sangiovese-druiven, waarvan de vinificatie ongeveer 10 dagen met maceratie op de schil plaatsvindt, om de juiste relatie tussen structuur en parfum te vinden. Gevolgd door rijping in Slavonische eiken vaten gedurende 7-8 maanden.

Op het oog heeft het een beslissende en heldere paarsrode kleur. Het opent naar de neus met intense hints van kersen, bramen en zwarte bessen, met aangename pittige referenties om het plaatje te sluiten. In de mond is het een wijn met een volle structuur en lange persistentie, met een mooie balans die wordt vastgesteld tussen alcohol, zuurgraad en tanninecomponent.

Perfect in het gezelschap van voorgerechten en rood vlees

Montalcino

Montalcino ligt ongeveer 40 Km onder Siena en is een prachtig dorp op een heuveltop in Toscane. Niet voor niets staat het sinds 2004 op de werelderfgoed lijst van het Unesco.
Met zijn wijnen, Brunello, is dit dorp een van de succes verhalen van de moderne Italiaanse wijnbouw. Je zou namelijke verwachten dat er een rijke oenologische historie is zoals Chianti Classico maar feitelijk gaat de historie van Brunello di Montalcino maar terug naar de tweede helft van de 19de eeuw. De historie van het dorp gaat veel verder terug.

Montalcino

Het gebied

Het productiegebied van de Montalcino wijn valt samen met de historische grenzen. Grofweg een vierkant gebied van 24.000 hectare begrenst tussen de rivieren Ombrone, Asso en Orcia. Voor de wijnbouw is ongeveer 15% van het genoemde oppervlakte in gebruik.

Het klimaat

Montalcino ligt ongeveer 40 Km van zee en een 100 Km van de Apennijnen en heeft een mediterraan klimaat. Door de ligging tussen de kust en de bergen heeft het af en toe continentale omstandigheden. Normaal is het er droog. Neerslag valt normaal in de lente en de late herfst, gemiddeld per jaar zo’n 700 mm. Door de wind zijn mist, vorst en ijzel een grote uitzondering. Zodoende ontstaat er een ideale leefomgeving voor de gezonde groei van de wijnstokken.

De Bodem

De bodems in Montalcino variëren, dit door de vorming in verschillende geologische tijden. In de lage gebieden bestaat de bodem uit losse grond. Als men de heuvel opgaat verandert dit in een bodem met steeds meer steenachtige delen gevormd door mergel en kalksteen.

Villa Le Prata wijngaard

Druivenrassen

De wijnen Rosso en Brunello di Montalcino zijn beide gemaakt van de Sangiovese druif, het druivenras dat in deze streek de naam Brunello heeft.

Beide wijnen dienen echter aan bepaalde voorschriften te voldoen welke vastgesteld zijn door het “Consorzio del vino di Brunello di Montalcino”

Montalcino logo consorzioBij de Brunello wijn dient de druivenopbrengst minder dan 8 ton per hectare te zijn. Daarnaast mag de wijn pas op 1 januari van het vijfde jaar na de oogst op de markt gebracht worden. In deze periode dient de wijn minimaal 2 jaar in houten vaten hebben doorgebracht en daarbij nog minimaal 4 maanden rijpen in de fles. Voor de riserva versie geldt bovendien dat deze 6 maanden moet rijpen op de fles en zodoende wordt deze een jaar later op de markt gebracht. Het alcoholpercentage dient minimaal 12,5% te zijn. Ten slotte dient het bottelen van de wijn in het productiegebied te gebeuren en bovendien in bordelaise gevormde flessen.

Brunello di Montalcino heeft een DOGC status.

Voor de Rosso wijnen gelden andere regels, namelijk een opbrengst van 9 ton per hectare en de wijn moet minimaal 12% alcohol bevatten. Deze wijn met een DOC status is kortom het bewijs van de veelzijdigheid van het terroir in het gebied. Deze wijn is gemaakt van dezelfde druif echter is veel eerder op de markt. Deze frisse en fruitige wijn wordt namelijk op 1 september na het oogstjaar op de markt gebracht

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: