Druivenras | Chardonnay, Trebbiano |
---|---|
Over het wijnhuis | De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de cru’s van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso. |
Wijngaard en regio | De druiven zijn afkomstig van wijngaarden in de omgeving van Rufina, Toscane. |
Vinificatie | De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 18 °C. |
Kleur | Citroengeel met een groene gloed. |
Geur | Appel, peer en tropisch fruit. |
Smaak | Fruitige wijn met frisse tonen van citrus. |
Serveren bij | Lekker als aperitief. Ook heerlijk bij salade, bijvoorbeeld met geitenkaas of een salade caprese. |
Serveertemperatuur | 10-12 °C |
Wijnsoort | Witte wijn |
Wijnhuis | Renzo Masi |
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | IGP Bianco di Toscana |
Jaartal | 2018 |
Alcoholpercentage | 12,5% |