Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Perrachon Fleurie A.C. Vielles Vignes

Prijs per fles € 12,99 incl. B.T.W.

 

De Fleurie “Vieilles Vignes” komst van twee wijngaarden, het grootste deel bevindt zich in het ‘climat’ (specifiek, kwalitatief terroir binnen een Cru de Beaujolais) Charbonnieres en is op het zuid-oosten gelegen met een steile helling (25%). Een klein deel bevindt zich aan de voet van het ‘climat’ Les Marrans. De bodem van de wijngaard bestaat uit graniet en zand. De leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 80 jaar oud. De oogst is handmatig, waarbij ook nog een selectie van de druiventrossen wordt gedaan bij de wijnkelder op de sorteertafel. De druiventrossen worden voor 25 à 50 procent ontsteelt. Fermentatie duurt tussen de 12 en 14 dagen, waarbij er dagelijks wordt overgepompt. Opvoeding in grote houten foeders gedurende 9 à 12 maanden.

Fleurie is de meest vrouwelijke appellatie van de Beaujolais. De wijn heeft een levendige rode kleur, met in de geur een elegante mix van rood fruit en florale aroma’s van irissen, viooltjes en rozen. In de mond een fluweelachtige textuur van zwarte bessen en rode vruchten met tonen van fijne specerijen en tabak. De wijn is geconcentreerd zonder zwaar te zijn. Bewaarpotentieel 3 tot 5 jaar.

Land van herkomstFrankrijk

DruivenGamay

AppellationFleurie

Alcohol13.0 %

 

5 wijnen van Perrachon in Wine Enthusiast’s ode aan de Beaujolais

08 maart 2021

De Bourgogne behoort samen met de Champagne en Bordeaux tot de beroemdste wijngebieden ter wereld. Hierbij gaat de meeste aandacht vaak uit naar Chablis, het meest noordelijk gelegen wijndistrict in de Bourgogne.

Veel wijnliefhebbers weten niet dat er in de Beaujolais ook uitstekende wijnen gemaakt worden. Wine Enthusiast bracht een ode aan dit gebied door de beste wijnen in kaart te brengen. Tot deze ‘Recommended Cru Beaujolais Wines’ behoren ook 5 wijnen van Domaine Laurent Perrachon & Fils.

Over de Beaujolais

De Beaujolais ligt aan de westkant van de rivier Saône en begint net onder Mâcron en eindigt vlak boven Lyon. Landschappelijk gezien is dit het meest aantrekkelijke gebied in de Bourgone.

De Beaujolais bestaat uit 2 delen. Uit het zuidelijke deel – dicht bij gastronomische stad Lyon – komen de sappige, soepele en fruitige wijnen. Uit het noordelijke deel van de Beaujolais komen de beste wijnen. Het gebied levert – dankzij de gunstig op de hellingen gelegen wijngaarden – volle bewaarwijnen, met klasse en diepgang.

Crus de Beaujolais

De top van de Beaujolais wordt gevormd door 10 Crus de Beaujolais. De wijngaarden van Domaine Laurent Perrachon & Fils liggen binnen deze Crus. Hieronder een overzicht van de door Wine Enthusiast geproefde en beoordeelde wijnen van Perrachon.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: