Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Osborne 10 Years Old Tawny Port

Prijs per fles € 19,90 incl. B.T.W.

Fraai ontwikkeld granaatrood/bruin met mahonie gloed. Bedwelmend breedgeurig bouquet van zoete krenten, kaneel, karamel, honing, noten en abrikozen. Enorm smaakrijk, zacht en tegelijk stevig op de tong. Eindeloos lang van smaak. Stroperig zoete vruchten en opwekkend frisse zuren prachtig verweven met de spice, ceder en ‘nutty spicy oak’ smaken van 10 jaar rijping op eikenhouten ‘Port pipes’ van 550 liter. Een delicate Tawny Port ‘nectar’ die ook na het openen van de fles nog weken lang lekker blijft. Gemaakt van Touriga Nacional, Tauriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Amarela en Tinta Barocca. Geplukt op de steile terrassen van de Douro Valley. 20% alc. Nu van genieten bij tart tatin, appelgebak, een plankje kaas met walnoten en vijgen. Houdbaar tot 2040.

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Amarela en Tinta Barrocad druif door het beroemde sherry en port huis Osborne. Voor deze port worden de druiven volledig ontsteelt, waarna fermentatie plaatsvindt in roestvrij stalen vaten. Als de wijn een alcoholpercentage van 6-9% heeft bereikt, wordt wijnalcohol van 77% toegevoegd waardoor de fermentatie stopt en de natuurlijke zoete smaak in de wijn behouden blijft. Vervolgens wordt de wijn in 550 liter vaten gedaan, zogenaamde “pipes” waar hij minimaal 10 jaar rijpt. De wijn heeft een mooie amberkleur. In de neus complexe aroma’s van kaneel, amandelen en andere noten. Het smaakpalet kenmerkt zich door een gebalanceerde zoetheid met smaken als karamel en noten

Port is een versterkte wijn uit Portugal en die enkel mag worden gemaakt in de beroemde Douro regio in het noordoosten van Portugal. Port wijn dankt zijn zoete smaak aan het feit dat er extra alcohol aan de wijn wordt toegevoegd, waardoor de gisting eerder stopt. Het gevolg is dat niet alle suikers in alcohol worden omgezet. De smaak blijft daarom zoetig en het alcoholpercentage ligt dan tussen de 18 en 20 procent. Het voordeel is dat de houdbaarheid hiermee wordt verlengd. Dat was vroeger ook een belangrijke voorwaarde voor het verschepen van de Port: meteen ook één van de belangrijkste inkomstenbronnen. Port Het landschap in de Douro is zo indrukwekkend dat de streek zelfs een plekje in de UNESCO werelderfgoedlijst heeft bemachtigd. De Douro vallei bestaat namelijk uit steile terrassen van wijngaarden die soms al eeuwenoud zijn en met de hand per rij zijn afgegraven. In de zomer kleurt alles prachtig groen en in de herfst vuurrood. In Vila Nova de Gaia liggen alle wijnkelders en vormt het epicentrum van de portproductie.

.

.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: