Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Likeur Southern Comfort 70 cl en 100 cl

Prijs per fles 70 cl € 19,99 incl. B.T.W. Prijs per fles 100 cl € 23,95 incl. B.T.W.

Southern Comfort is een likeur op basis van neutrale alcohol met whiskey aroma’s of echte whiskey, fruit en kruiden. Southern Comfort heeft een zachte smaak en een alcoholpercentage van 35 procent. Deze likeur is van origine afkomstig uit New Orleans, USA.

Southern Comfort geschiedenis

De geschiedenis van Southern Comfort begint als op 4 juli 1850 Martin Wilkes Heron geboren wordt. Heron groeide op en werd uiteindelijk een van de grote bartenders van zijn tijd. Hij maakte zijn eigen likeuren en expirimenteerde met diverse fruitsoorten en kruiden tot hij zijn eigen drank, Cuffs and Buttons, had weten te perfectioneren in 1874.
In 1889 verhuisde Heron naar Memphis, Tennessee waar hij een patent aanvroeg (en kreeg) op de drank. Hierna ging het goed met Cuffs and Buttons en in 1898 werd de naam Southern Comfort geregistreerd als officieel handelsmerk. Heron gaat nu ook zijn slogan None Genuine But Mine op de flessen likeur laten drukken. Ook in de opvolgende jaren gaat het goed met deze likeur. In 1904 krijgt Southern Comfort de gouden medaille op de wereldfair in St. Louis. Martin Wilkes Heron overleed in 1920.

In de jaren na het overlijden van Heron gaat het goed met het merk Southern Comfort. In 1939 werd de cocktail Scarlet O’Hara als een van de eerste cocktails met Southern Comfort in de markt gezet als ode aan de film Gone with the wind uit datzelfde jaar.

Southern Comfort ingrediënten

Wat betreft de exacte ingrediënten wordt, zoals bij wel meer likeuren, zeer geheimzinnig over gedaan. Zo wordt beweerd dat de likeur gemaakt wordt op basis van whiskey terwijl andere bronnen het hebben over een neutrale alcohol met whiskey aroma’s. In zekere zin zit in beide verhalen een waarheid. De klasieke Southern Comfort wordt gemaakt op basis van neutrale alcohol waar meer dan honderd verschillende aroma’s in gaan waaronder een of meerdere whiskey aroma’s. Een van de varianten op deze Southern Comfort is de 100 proof welke wel met echte Bourbon Whiskey gemaakt maar ook over de verdere ingrediënten is weinig bekend. Zeker is wel dat er onderandere perzik, sinaasappel, vanille, suiker en kaneel gebruikt wordt voor de klasieke Southern Comfort. Voor al het andere geeft Southern Comfort aan nog steeds het traditionele recept te gebruiken.Drink Southern Comfort on the rocks. Wil je een extra boost in je glas? Serveer hem dan eens met een limoentje. Ook lekker in de mix met sprite en een partje limoen.Ook lekker in de mix met sprite en een partje limoen.

 

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook:

“バルカンベガス オンラインカジノ日本

“バルカンベガス オンラインカジノ日本語 【案内終了】バルカンベガスvulkan Vegas 入金不要ボーナスや出金方法など徹底解説 Content ユーロ2024(euro 賭け方ガイド テーブルゲーム “バルカンベガスオンラインカジノ 最大出金制限なし「サタデークエスト」 バルカンベガス(vulkan Vegas)の基本概要 ・バルカンベガスカジノ はリアルマネー ゲームのみを提供していますか? バルカンベガス 運営会社 ベラジョンカジノ バルカンベガス(vulkan Vegas)の入金ボーナスの内容は? Vulkan Vegas カジノにレビューを追加” ウェルカムボーナス

Meer Informatie »