Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Les Jamelles – Pays d’Oc Vin Orange 2021

Prijs per fles € 10,95 incl. B.T.W.

Kan een afbeelding zijn van fles

VIN SINAASAPPEL

Korte omschrijving

Vin Orange. Koperkleurig, complexe geuren, anders dan anders en interessant. Verlegt je wijngrenzen. No guts, no glory!

Les Jamelles

Al 25 jaar heeft het team van Les Jamelles, onder impuls van wijnmaker Catherine Delaunay, een ongeëvenaarde expertise verworven in zijn kennis van de terroirs en druivenrassen in Zuid-Frankrijk.
Voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om aan de verwachtingen en smaken van de klant te voldoen, heeft ze een wijn gemaakt die nog nooit eerder in het assortiment is gezien, een sinaasappelwijn gemaakt volgens een weinig bekende wijnbereidingstechniek op basis van de maceratie van witte druiven.
Laten we op ontdekkingstocht gaan naar deze atypische cuvée die wijnliefhebbers die op zoek zijn naar verrassende nieuwe smaakervaringen zeker zal bekoren!

DRUIVENSOORT

Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer en Chenin

De druiven zijn afkomstig van wijnstokken geplant in kalkhoudende kleigrond op glooiende hellingen in  de uitlopers van de Montagne Noire.  Dit hete terroir geeft lengte en structuur aan de wijn.

VINIFICATIE

De Grenache Blanc-druiven worden geoogst op hun hoogtepunt van rijpheid, zodat het fruit sappig en expressief is. De Viognier mogen overrijpen om een ​​maximum aan aroma’s en smaken te extraheren, terwijl de Muscat-druiven eerder worden geoogst om te profiteren van hun fruitige frisheid.

Sinaasappelwijn is een gemacereerde witte wijn gemaakt van witte druiven. De druiven worden daarom overgebracht naar tanks zonder te worden geplet. Cuvaison duurt ongeveer 8 dagen, met dagelijkse pump-overs tijdens de eerste paar dagen voordat de druiven worden gemacereerd. Ze worden in een pneumatische pers geperst en gescheiden zodat alleen de vrijlopende sappen behouden blijven. De wijn rijpt vervolgens enkele maanden op fijne droesem.

PROEVEN

Licht koperachtig oranje van kleur, heel anders dan een rosé, deze gemacereerde witte wijn heeft een atypisch en zeer interessant palet van aroma’s die doen denken aan subtiele, kruidige tonen van gember, komijn, jeneverbes, kruidnagel en peperkoek, evenals nuances van gekonfijte citrusvruchten, sinaasappelschil en bergamot. Zeer delicaat, fris, soepel en harmonieus in de mond. Dezelfde citrustonen die in de neus worden waargenomen, verschijnen opnieuw in de mond, samen met bloemige noten (muurbloem, Oost-Indische kers), eindigend op een licht peperige noot (zwarte peper) dankzij lichte tannines die een indruk van frisheid en strakheid achterlaten.

ETEN EN WIJN

Sinaasappelwijn is geschikt voor een breed scala aan combinaties.
Serveer gekoeld (10-12°C) als fijne match met diverse tapas of als bijgerecht bij een maaltijd met mediterrane groenten (een tian , langzaam geroosterde aubergine of paprika in olijfolie). Catherine Delaunay raadt het vooral aan om het te serveren bij de Aziatische keuken, spiesjes met garnalen of zelfs een Indiase curry .

Product specificatie

Kleur Rose
Type Stil
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie IGP Pays d’Oc
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 12-14 graden
Assemblage Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer and Chenin
Alcohol percentage 13

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: