Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

de limited edition Old Simon Jubilee, 5 jaar gerijpt.

Prijs per fles € 25,95 incl. B.T.W.

Distilleerderij Rutte bestaat 150 jaar. In 1872 startte Simon Rutte het bedrijf. Nu, anderhalve eeuw later, is er weinig veranderd. De distilleerderij zit nog altijd op dezelfde plek. Om het jubileum te vieren verschijnt de limited edition Old Simon Jubilee, 5 jaar gerijpt. Een eerbetoon aan de oprichter.

Simon Rutte, de vierde generatie van een oud distillateursgeslacht, besloot voorjaar 1872 met zijn vrouw een eigen zaak te starten. Dordrecht had een belangrijke functie als handelsstad aan de drukbevaren rivier de Merwede. Simons vader, brandersknecht in Rotterdam, kwam daarom al in 1830 naar de stad omdat er volop werk was voor vakmensen. Zijn zoon Simon wilde geen knecht blijven. Na 10 jaar stoken voor anderen, kocht hij dan ook zijn eerste eigen zaak.

Botanicals

In zijn eigen zaak kon Simon eindelijk maken wat hij zelf wilde. Hij was gefascineerd door al het moois wat de natuur te bieden heeft; specerijen uit het verre Oosten, lokale kruiden, wijn die in vaten verkocht werd in de havens van Dordrecht en bessen uit de Biesbosch, het waterrijke natuurgebied naast de stad. Hij ging aan de slag met likeuren en bitters en al snel volgden korenwijnen en jenevers. Simon leidde zijn zoon Anton op, die in 1918 gin toevoegde aan het assortiment. Simons kleinzoon Jan, gebruikte lege wijnvaten voor de eerste houtgerijpte jenevers. En zo voegde iedere generatie iets toe aan het uitgebreide portfolio, vooral aan de botanical kennis. Het creatieve karakter van de familie was heel belangrijk voor de producten en het voortbestaan van het bedrijf.

Geen nieuws meer missen van More than Drinks? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke twee weken het laatste nieuws in je mail.

Inschrijven nieuwsbrief

Rutte anno 2022

Nu in 2022 is Distilleerderij Rutte nog steeds op dezelfde plek gevestigd en is er vrijwel niets veranderd is. Waar eerst de familie at en sliep, worden nu de gasten ontvangen voor een proeverij of workshop. Het pand is de afgelopen twee decennia volledig gerenoveerd, maar verder is alles bij het oude gebleven; de methoden én de botanicals.

Viering jubileum

Rutte viert het jubileum met verschillende activiteiten. Allereerst de grondlegger Simon Rutte geëerd met een limited edition, genaamd Old Simon Jubilee, 5 jaar gerijpt. Deze genever bevat twaalf botanicals, waaronder foelie, selderijzaad en bessen, maar ook geroosterde walnoten en hazelnoten.

Vijf jaar geleden vulden de distilleerders van Rutte een aantal vaten gevuld met Old Simon. De limited edition is extra nootig en houtgerijpt. Op het etiket staat Simon Rutte en het Jugendstil patroon dat door hem op de gevel is aangebracht aan het begin van de 20e eeuw. De genever is alleen verkrijgbaar bij de vakslijter.

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: