Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Bokma 5Y. Bourbon Cask 70CL 38%

Prijs per fles € 23,95 incl. B.T.W.

Een whisky-achtige jenever

Een panel test wekelijks alcoholische en non-alcoholische drankjes. Deze week: op hout gerijpte jenever.

Antal Crielaard7 december 2019, 16:49

De meester-distillateur droeg die avond een lange, beige stofjas. Zijn doorleefde gezicht paste wel bij zijn beroep en als hij sprak over moutwijn, kruidenbuiltjes, jeneverbes en alcoholpercentages kreeg je zin om van je glaasje te nippen. Het waren vierkante glaasjes die avond, want Bokma benadrukt graag dat ze nog altijd bottelen in vierkante flessen, waar ze – heus en echt – vierkant achter staan.

Bokma is zo’n merk dat ik kende van vroeger. Mijn vader dronk de jonge jenever uit de vierkante fles, misschien nog steeds wel, ik zal het hem eens vragen. En bij Bokma weten ze dat. Jenever heeft een oubollige uitstraling. Daarom hebben ze bij Bokma bedacht dat ze hun nieuwe, jarenlange gerijpte jenevers – of genever, zo u wilt – met whisky willen vergelijken. Want whisky is wel hip, natuurlijk.

De mooiste van de drie nieuwe bottelingen van het Friese merk is de Bokma Double Cask van tien jaar oud. Een jenever die een decennium op hout heeft mogen rijpen, deels op Frans eiken en deels op Amerikaans eiken. De meester-distillateur is er lyrisch over. Op de avond dat de Friezen hun drank presenteerden, vertelde hij vol trots dat het nieuwe vlaggenschip niet onderdoet voor de beste whisky’s. Of, zoals hij het ronkend in een persbericht zei: ‘De rijping van genever op deze houten vaten (…) maakt dat het vergeleken kan worden met een goed glas whisky.’

En misschien heeft de man in de stofjas ook wel gelijk. De zeer zachte jenever is verfijnd, met veel vers fruit – kersen en perzik – en tonen van vanille. Het is, inderdaad – een goed glas. Maar wat zou het fijn zijn als ze bij Bokma ook echt gaan geloven in hun eigen product. In jenever. Prachtige, oude jenever. Die vergelijking met whisky hebben ze dan helemaal niet nodig. De drank kan prima op eigen beentjes staan.

 

Bokma Bourbon Cask is de perfecte bland van Amerikaans eikenhout en jeneverbes en combineert het beste van Nederlandse bodem met het rijke karakter van Bourbon.

Door de rijping (5 jaar) op Amerikaans Bourbon eikenhout krijgt de genever mooie volle tonen van vanille en karamel.

Dit in combinatie met verfijnde, frisse tonen van jeneverbes maakt Bokma 5 jaar ideaal voor de Bourbon liefhebber.

Die wel eens wat nieuws wil proberen van Nederlandse bodem.

Bokma Bourbon Cask drink je het beste puur op kamertemperatuur of als kopstoot samen met een (triple) bier.

Maar tijdens de herfst, maak je de beste kopstoot combinatie met een bockbier.

En schroom niet om er niet een blokje oude kaas of ossenworst bij te pakken!

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: