Slijterij Overmars

< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol
< 25 jaar, laat je legitimatie zien

OPENINGSTIJDEN

Ma: Gesloten
Di: 09:00 – 18:00 uur
Wo: 09:00 – 18:00 uur
Do: 09:00 – 18:00 uur
Vr: 09:00 – 20:00 uur
Za: 09:00 – 17:00 uur
Zo: Gesloten

CONTACTINFORMATIE

Slijterij Overmars
Binnenveer 5
1381 BT Weesp

OVERIGE INFORMATIE

BTW-nummer:(btw-id) NL001238781B3 
KvK-nummer: 320 01070
IBAN: NL93ABNA 0484963481

Beaujolais Villages 2021 NOUVEAU 75 cl

Prijs per fles € 8,95 incl. B.T.W.

Vanwaar dan toch die opwinding? Het is een béétje marketing, maar ook traditie. In de 19de eeuw was voor gewone mensen vanaf mei, juni geen wijn meer te krijgen. Beperkte houdbaarheid zorgde ervoor dat ie gewoon voor de zomer op moest. Na een wijnloze zomer was de opwinding dan ook vrij groot als de Beaujolais als eerste wijn van het nieuwe seizoen kon worden opengetrokken. Dankzij Louis Pasteur is de houdbaarheid van wijn enorm verbeterd, zodat er nu jaarrond wijn is. Kniesoor die daar op let, elk wijnfeestje is er één, toch?

Het gaat om een lichte rode wijn, die wordt gemaakt van het druivenras ‘Gamay noir’. De vruchten worden in september traditioneel aan het einde van de nacht geoogst, omdat het dan koeler is en de druiven een soepelere wijn opleveren. Meer dan 90% van alle beaujolaiswijnen wordt door middel van koolzuurgasvergisting (macération carbonique) gemaakt. Hier komt geen zuurstof aan te pas, zodat de wat paarsige wijn zijn fruitigheid behoudt.

Vers van de pers, als het ware, dus geen al te complexe smaken. En omdat de Beaujolais amper heeft kunnen rijpen vaak een tikje schraal, vandaar dat wordt geadviseerd ‘m licht gekoeld te serveren. Het is dan ook geen bewaarwijn, hij smaakt lekker bij charcuterie, vis, frites, paté, kaasjes en andere lekkere dingen in de categorie chique vette hap.

De productie van Beaujolais Primeur (2021) wijnen

Beaujolais wijnen worden geproduceerd van Gamay druiven. Deze worden met de hand geplukt om kneuzing zoveel mogelijk te voorkomen. Na het oogsten van de druiven worden de trossen in vaten van roestvrijstaal of cement gelegd. Het onderste gedeelte van de druiven wordt door het gewicht van de bovenste druiven geplet waardoor deze beginnen te gisten. Hierdoor komt koolzuurgaasvrij dat ook in de bovenste druiven terecht komt waardoor deze druiven in de schil gaan gisten. Door deze techniek ontwikkelen de druiven speciale aroma’s van banaan en rood fruit. In geval van de Beaujolais Primeur fermenteren de druiven maar 4 dagen. De druiven worden na het gistingsproces geperst en de wijn blijft nog 2 maanden rijpen. Er vindt malolactische gisting plaats door de scherpe zuren die de bacteriën omzetten in zachte melkzuren, waarna de wijn uiteindelijk kan worden gebotteld.

Beaujolais Primeur wijn serveren

Omdat Beaujolais wijnen als het ware vers van de pers worden gebotteld beschikken de wijnen niet over complexe smaken. De wijn is heerlijk fris en fruitig van smaak en geadviseerd wordt om hem koel te serveren op zo’n 14 graden. De Beaujolais Primeur is geen wijn om te bewaren, drink deze binnen een jaar op. De wijn is heerlijk om te serveren bij lekkere hapjes zoals kaasjes, paté, (gefrituurde) vis en charcuterie

Bestellen

Heeft u vragen over specifieke producten of wilt u een bestelling doorgeven? Neem dan nu contact op via het onderstaande contactformulier.

Anderen bekeken ook: