Omschrijving
Sinds november 2011 heeft Bacardi een unieke rumsoort aan haar collectie toegevoegd; Bacardi Spiced. Dit type wordt gemaakt door fijne amberkleurige rumsoorten, zowel jong als oud te blenden en te verrijken met kruiden als kaneel, nootmuskaat, esdoorn, honing en vanille. Na het blenden wordt het geheel gerijpt op nieuwe houten vaten welke verschroeid zijn aan de binnenzijde. Hierdoor krijgt het zijn rokerige smaak. Het alcoholpercentage is lager dan normaal 35%. Hierdoor mag hij geen rum heten maar wordt het een spirit drink genoemd, maar de smaak en beleving is er niet minder om. Om tot het beste recept te komen voor de Oakheart schakelde Bacardi maarliefst 3000 bartenders en consumenten in. Bacardi Oakheart kan worden gemixed met cola, maar door zijn zoetige en niet scherpe smaak ook uitstekend puur worden gedronken
COCKTAIL
De rum is een goede combinatie bij lamsgehakt, zowel puur of als een ‘Oak & Coke’: Oakheart met cola. Maak ook eens een ‘Naughty & Spice’:
· 50 ml Bacardi Oakheart
· 25 ml appelsap
· 25 ml ananassap
· limoen
· Ginger Ale
Vul de pul met ijs, schenk de Oakheart, appelsap, ananassap en twee kneepjes limoensap erbij en roer zacht door elkaar. Top het geheel af met Ginger Ale en garneer met een partje limoen.
BIJZONDERHEDEN
De naam Spiced werd ontwikkeld in samenwerking met duizenden consumenten en honderden cocktailmakers.