Druivenras | Muscat |
---|---|
Over het wijnhuis | In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa, genaamd Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivenrassen. |
Wijngaard en regio | Afkomstig van de beste wijngaarden rondom het Arrábica-gebergte, gelegen op het schiereiland Setúbal in Portugal. De wijngaarden zijn op het noorden gericht. Dit beschermt ze tegen de hete luchtstroom die vanuit het zuiden komt en zorgt dat de druiven langzaam kunnen rijpen. |
Vinificatie | De gisting wordt na korte periode onderbroken door de toevoeging van ‘aguardente’, een druivendistillaat. Vervolgens blijft het sap vijf tot zes maanden in contact met de schilletjes om meer smaak te onttrekken. Daarna wordt de most geperst en rijpt de wijn 6 jaar in eikenhouten vaten. |
Kleur | Amber. |
Geur | Oranjebloesem, sinaasappelschilletjes, marmelade, rozijnen, vijgen, noten, earl grey thee. |
Smaak | Intense, rijke wijn met een mooie balans tussen de zuurgraad, bitters en zoetheid. |
Serveren bij | Heerlijk bij foie gras en sterke kazen zoals roquefort. Ook lekker bij crème brûlée, of chocoladetaart met noten. |
Serveertemperatuur | 12-14 °C |
Wine Enthusiast | 92 |
Awards | “Extended wood aging has deepened the gold color of this wine and brought out the old wood, old gold flavors. It is opulent, with plenty of acidity as well as spice and perfume.” – Wine Enthusiast |
Wijnsoort | Dessertwijn |
Wijnhuis | Bacalhôa |
Land | Portugal |
Regio | Setúbal |
Appellatie | Moscatel de Setúbal |
Jaartal | 2001 |
Alcoholpercentage | 17,00 |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Inhoud | 75 cl |
Verpakt per | 6 |
Verpakking | Doos |
Schroefdop | Nee |